www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σούπα με πράσα


Υλικά

  • 1/2 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε κομματάκια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κουταλιές κάρυ
  • 2 κιλά ζωμό κότας (εναλλακτικά 2 λίτρα νερό όπου προσθέτοθμε κύβους)
  • 15 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα πράσα μας και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
  3. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το περνάμε από το μπλέντερ, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε όλη την νύχτα στο ψυγείο.
  4. Οταν πρόκειται να σερβίρουμε την σούπα, την ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το κάρυ, την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Την έχει δοκιμάσει κάποια ή κάποιος;
    Από: Juanita la Quejica  20 / 12 / 2004
    Ψάχνω να βρω μια συνταγή για πρασόσουπα.
    
    Είχα βρει κάποια και την έφτιαχνα τακτικά πριν χρόνια. Στη 
    συνέχεια τη βαρεθήκαμε, δεν είχα σημειώσει σε πιο περιοδικό την 
    είχα διαβάσει και έτσι τώρα αγνοείται η τύχη της. Θυμάμαι μόνο 
    ότι είχε και 1 πατάτα και στο τέλος έριχνα ροκφόρ μέσα και  -
    καμιά φορά- καρύδια για διακόσμηση.
    
    Κάποια πρόταση για πρασόσουπα παιδιά;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χριστουγεννιάτικη Πρασόσουπα
    Από: Juanita la Quejica  30 / 12 / 2004
    Τελικά, την Παραμονή των Χριστουγέννων έφτιαξα πρασόσουπα και 
    βγήκε πολύ καλή, ελαφρώς "εορταστική", με την προσθήκη του 
    ροκφόρ και των καρυδιών.
    
    
    1 ½ κιλό πράσα (το άσπρο μέρος, κομμένο σε ροδέλες)
    10 φρέσκα κρεμμυδάκια ( « )
    2-3 μεσαίες πατάτες (κομμένες σε κυβάκια)
    4 κ.σ. βιτάμ
    2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
    2 κύβοι κοτόπουλο με λαχανικά
    8 φλυτζάνια νερό (ζεστό)
    λευκό κρασί (γύρω στο 1 φλυτζάνι)
    worcester shire sauce (λίγη)
    κρέμα γάλακτος (λιγότερο από μία μικρή)
    αλάτι
    πιπέρι
    κόλιανδρος τριμμένος (επιβάλλεται!)
    πάπρικα
    μοσχοκάρυδο
    ροκφόρ ή blue cheese (γύρω στα 100-150 γρ. κατά βούληση)
    καρυδόψιχα (γύρω στα 20 κομμάτια, κομμένα στα 2)
    
    Σωτάρουμε στο βιτάμ και το βούτυρο τα πράσα, προσθέτουμε τα 
    κρεμμυδάκια  και αφού πάρουν λίγο χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. 
    Σιγοβράζουμε έχοντας προσθέσει το νερό, τη worcester shire 
    sauce, τους κύβους, τα μπαχαρικά και τις πατάτες . Όταν 
    μαλακώσουν όλα, τα λειώνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ειδικό 
    εξάρτημα. 
    
    Αν θέλουμε, σταματούμε εδώ την προετοιμασία και συνεχίζουμε 10΄ 
    πριν σερβίρουμε την σούπα. Την ξαναζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, 
    προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και αφήνουμε να 
    ζεσταθούν για 5΄, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μην κόψει η 
    κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και σερβίρουμε.
    
    YΓ. Ναταλία, ευχαριστώ για την βοήθεια
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.