Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Την έχει δοκιμάσει κάποια ή κάποιος;
Από: Juanita la Quejica 20 / 12 / 2004
Ψάχνω να βρω μια συνταγή για πρασόσουπα.
Είχα βρει κάποια και την έφτιαχνα τακτικά πριν χρόνια. Στη
συνέχεια τη βαρεθήκαμε, δεν είχα σημειώσει σε πιο περιοδικό την
είχα διαβάσει και έτσι τώρα αγνοείται η τύχη της. Θυμάμαι μόνο
ότι είχε και 1 πατάτα και στο τέλος έριχνα ροκφόρ μέσα και -
καμιά φορά- καρύδια για διακόσμηση.
Κάποια πρόταση για πρασόσουπα παιδιά;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χριστουγεννιάτικη Πρασόσουπα
Από: Juanita la Quejica 30 / 12 / 2004
Τελικά, την Παραμονή των Χριστουγέννων έφτιαξα πρασόσουπα και
βγήκε πολύ καλή, ελαφρώς "εορταστική", με την προσθήκη του
ροκφόρ και των καρυδιών.
1 ½ κιλό πράσα (το άσπρο μέρος, κομμένο σε ροδέλες)
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ( « )
2-3 μεσαίες πατάτες (κομμένες σε κυβάκια)
4 κ.σ. βιτάμ
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 κύβοι κοτόπουλο με λαχανικά
8 φλυτζάνια νερό (ζεστό)
λευκό κρασί (γύρω στο 1 φλυτζάνι)
worcester shire sauce (λίγη)
κρέμα γάλακτος (λιγότερο από μία μικρή)
αλάτι
πιπέρι
κόλιανδρος τριμμένος (επιβάλλεται!)
πάπρικα
μοσχοκάρυδο
ροκφόρ ή blue cheese (γύρω στα 100-150 γρ. κατά βούληση)
καρυδόψιχα (γύρω στα 20 κομμάτια, κομμένα στα 2)
Σωτάρουμε στο βιτάμ και το βούτυρο τα πράσα, προσθέτουμε τα
κρεμμυδάκια και αφού πάρουν λίγο χρώμα, σβήνουμε με το κρασί.
Σιγοβράζουμε έχοντας προσθέσει το νερό, τη worcester shire
sauce, τους κύβους, τα μπαχαρικά και τις πατάτες . Όταν
μαλακώσουν όλα, τα λειώνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ειδικό
εξάρτημα.
Αν θέλουμε, σταματούμε εδώ την προετοιμασία και συνεχίζουμε 10΄
πριν σερβίρουμε την σούπα. Την ξαναζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά,
προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και αφήνουμε να
ζεσταθούν για 5΄, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μην κόψει η
κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και σερβίρουμε.
YΓ. Ναταλία, ευχαριστώ για την βοήθεια
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|