www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φασόλια με πράσα ωγκρατέν


Υλικά

  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • 1 κιλό πράσα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
  • 1/3 του λίτρου γάλα
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. περίπου.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με κλειστό καπάκι για 10-15 λεπτά περίπου.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το θυμάρι, πασπαλίζουμε με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε στο τηγάνι το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το φαγητό μας να πάρει βράση.
  4. Προσθέτουμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Ρίχνουμε το φαγητό μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και το κεφαλοτύρι και ψήνουμε στο γκριλ για λίγο (μέχρι να ροδίσει)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.