Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλέτο με άσπρη σάλτσα
Υλικά
- 4 φιλέτα
- 25 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 0,15 του λίτρου κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένες πρασουλίδες
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και το βούτυρο και τηγανίζουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, τα βάζουμε σε μία πιατέλα, τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
- Αφαιρούμε με ένα κουτάλι το λίπος από το τηγάνι, βάζουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν για μερικά λεπτά, (να μαλακώσουν χωρίς να τσιγαριστούν), χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ, αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για 3 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τις πρασουλίδες και μετά από 1-2 λεπτά κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε με πουρέ, λαχανικά στο ατμό ή ότι άλλο μας αρέσει αφού περιχύσουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα.
|
|