www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κοτόπουλο λεμονάτο


Υλικά

  • 12 μερίδες κοτόπουλου (κατά προτίμηση μπούτια)
  • 2 κουταλιές σουσάμι
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Για την μαρινάτα:
    • 2 κουταλιές ελαφριά σάλτσα σόγιας
    • 1 κουταλιά σησαμέλαιο
    • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
    • 2 κουταλιές μηλόξυδο
    • Πιπερόριζα φρέσκια (2,5 εκ.) καθαρισμένη και τριμμένη
    • 6 κουταλιές ζελέ λεμονιού



Προετοιμασία

Τρυπάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε αρκετά σημεία με το πιρούνι, τα βάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας και την ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε τα κοτόπουλα και τα αφήνουμε για 5 ώρες περίπου γυρίζοντάς τα αρκετές φορές ώστε να μαριναριστούν καλά.

Ετοιμασία

  1. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι, τα βάζουμε στην σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C (από κάτω βάζουμε ένα ταψί) και τα ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
  2. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά στους 190°C και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα περίπου. Στο μεταξύ περιβρέχουμε το κοτόπουλο αρκετές φορές με την μαρινάτα.
  3. Οταν γίνει το σερβίρουμε ζεστό μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.