Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: νόστιμη συνταγή
Από: η άλλη Αγγελική 12 / 9 / 2004
Πολύ καλή συνταγούλα. Μόνο που η σάλτσα βγαίνει πολύ αλμυρή.
Ίσως αν ανακατευόταν το ροκφόρ με κάποιο φρέσκο τυράκι με
χαμηλά λιπαρά (αντί για μαγιονέζα) στην 3πλή ή 4πλή ποσότητα
της μαγιονέζας; `Η και με λίγο γάλα;
Στην δοκιμαστική μου εκτέλεση έβαλα "άπαχο" bacon και πολύ
λιγότερο βούτυρο, αλλά λάδωσα τα μπιφτεκάκια κι από τις δυο
μεριές, για να μην κολλήσουν στη σχάρα. Βγήκαν 8 (αρκετά για 4
άτομα).
Τη συνόδεψα εκτός από το κρεμμυδάκι και με μικρά τρυφερά φύλλα
σπανακιού. Της πήγαινε πολύ. Φαντάζομαι ότι θα ταιριάζει και με
φύλλα μαρουλιού.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: υπέροχα τα μπιφτεκια!
Από: mousitsa 1 / 10 / 2004
υπέροχα τα μπιφτεκια!αλλά `οπως διαπίστωσα, οντως η σάλτσα
ροκφόρ ήταν πολύ αλμυρή!!
την δεύτερη φορά την έκανα με κράμα γάλακτος αντί για μαγιονέζα
και με κίτρινο τυρί Gouda, αλλα και πάλι αλμυρή! Καμία
πρόταση???
Πάντως, τα μπιφτέκια ήταν φο-βε-ρά!!!!
Thank You!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: υπέροχα τα μπιφτεκια!
Από: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ. 1 / 10 / 2004
Ανακατέψτε ροκφόρ, ανθότυρο και γιαούρτι στραγγιστό σε ίσες
ποσότητες + λίγο ψιλοκομμένο άνηθο (του πάει). Η συνταγή αυτή
είναι και υπέροχο ντίπ για να τσακίσετε τα κριτσινάκια σας και
φρέσκα λαχανικά. Για πιό αραιό αποτέλεσμα χρησιμοποιώ κανονικό
γιαούρτι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: η άλλη Αγγελική 24 / 2 / 2005
Χα! Και πού να δοκιμάσετε το μπιφτεκάκι μόνο του, χωρίς τη
σάλτσα ροκφόρ, με πίττα!!!
Θαυμάσιο!
Με τη δόση της συνταγής βγαίνουν 8 μεγάλα μπιφτέκια - αν γίνουν
με μια μικρή πίττα το καθένα, είναι για 4 λιχούδηδες.
Αντί για βούτυρο έβαλα ελάχιστο λάδι. Το μπέικον ήταν σχεδόν
άπαχο - αν ήταν παχύ, δεν θα έβαζα καθόλου λάδι. Εκτός απ΄ αυτά
ακολούθησα τη συνταγή για τα μπιφτέκια. Τα λάδωσα καλά κι από
τις δυο μεριές να μην κολλήσουν και τα έψησα στη σχάρα.
Έκοψα ντομάτες σε πολύ λεπτές φέτες, ψιλόκοψα ένα ολόκληρο
ματσάκι μαϊντανό και μπόλικο κρεμμυδάκι φρέσκο, έκοψα πιπεριά
πράσινη κέρατο σε μισοφέγγαρα και έφτιαξα μια σάλτσα ως εξής :
ανακάτεψα γιαούρτι με σκόρδο που είχα κοπανίσει με αλατι και
διαφόρων χρωμάτων πιπέρια σε κόκκους.
Πάνω σε κάθε πίττα έβαλα σάλτσα γιαουρτιού, μετά το μπιφτέκι,
μετά τα λαχανικά και πασπάλισα με μπόλικη πάπρικα (τα φάγαμε με
μαχαιροπήρουνα).
Απλώς ΥΠΕΡΟΧΟ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Juanita La Quejica 24 / 2 / 2005
Τί διαβάζω πρωί πρωί και με πιάνει στερητικό σύνδρομο!
Γιατί, καλά τα χθεσινά κουκιά, δεν λέω, αλλά το αυτοσχέδιο
γιαουρτλού-σουβλάκι σου Αγγελική μου κάνει τα σάλια μου να
τρέχουν!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: η άλλη Αγγελική 24 / 2 / 2005
Πω πω! Δεν θα το ξανακάνω, Χουανιτάκι! Θα γράφω κείμενα
προκαλούντα στερητικά σύνδρομα μόνο απογευματινές ώρες - τότε
που μπαίνεις στο Ηungry για να βρεις τι θα μαγειρέψεις. :-)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΚΙΜΑΣ?
Από: ΑΝΤΑ 24 / 2 / 2005
Υπάρχει τρόπος ο κιμάς από κοτόπουλο να γίνει στο σπίτι;
Σηείωση δεν έχω μηχανή κιμά. Μάλλον πολλά ζητάω έτσι; Ίσως στο
μουλτι;... Μπα ε;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΚΙΜΑΣ?
Από: η άλλη Αγγελική 24 / 2 / 2005
Βεβαίως και γίνεται στο multi, Άντα. Εγώ έτσι το έκανα. Έκοψα
στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα σε μικρά κομμάτια, αφαίρεσα
κάποιες άσπρες "ίνες" που δεν κόβονται εύκολα (τένοντες; -μην
το κάψουμε κιόλας το multi) και το χτύπησα μαζί με το αυγό και
το μίγμα μανιταριών.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΚΙΜΑΣ?
Από: ANTA 24 / 2 / 2005
Σ` ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση με πρώτη ευκαιρία θα
το δοκιμάσω!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|