www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μουσακάς


Υλικά

  • 1 1/4 του κιλού μελιτζάνες
  • 3/4 κιλού κιμάς
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπεσαμέλ



Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά.
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό και τον αφήνουμε να βράσει.
  3. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε καλά.
  4. Τις κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτές και τις τηγανίζουμε (τις τοποθετούμε στο τρυπητό για να φύγει το πολύ λάδι). Στην συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε τις μισές σε ένα ταψί. Από πάνω στρώνουμε τον κιμά (και το κεφαλοτύρι) και τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε την μπεσαμέλ.
  6. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο.

Κρέμα μπεσαμέλ
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 4 κούπα γάλα
  • 1 κούπα φυτικό λίπος ή βούτυρο
  • 1 κούπα κεφλαλοτύρι τριμένο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα (χωρίς να βράσει)
  2. Βάζουμε το φυτ. λίπος (ή βούτυρο) στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά
  3. Μόλις λιώσει το φυτ. λίπος (ή βούτυρο) ρίχνουμε το αλεύρι. Προσοχή! Πρέπει να ανακατεύμε δυνατά αλλοιώς θα σβωλιάσει.
  4. Ρίχνουμε το γάλα (που έχουμε ήδη ζεστάνει) και ανακατεύουμε ώστε να γίνουν όλα ένας χυλός.
  5. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ώστε να χωνευτούν μαζί με τα άλλα.
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  7. Αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά να βράσει σε χαμηλή φωτιά για να δέσει.
Η μπεσαμέλ πρέπει να είναι αρκετά ρευστή για να μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό πού θα μπεί μετά στο φούρνο. Αν δούμε οτι γίνεται πολύ πηχτή προσθέτουμε κι άλλο γάλα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (17)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.