Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλέτο γαλοπούλας στο φούρνο
Υλικά
- 1 φιλέτο γαλοπούλας (ανά μερίδα)
- Κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- Ασπρο κρασί
- Τυρί τριμμένο
- Λίγο χυμό λεμονιού
- Πατάτες
- Σκόρδο ψιλοκομμένο
- Κάρι
- Μπέικον ψιλοκομμένο
- Πιπεριά ψιλοκομμένη
- Λίγο λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε το φιλέτο σε κομμάτια και το σοτάρουμε μέσα σε λίγο λάδι.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρι, το μπέικον, το σκόρδο, την πιπεριά, και το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε λίγο νερό και ελάχιστο άσπρο κρασί και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για μερικά λεπτά μέχρι να μείνει με πολύ λίγο ζωμό.
- Τηγανίζουμε ελαφρά λίγες πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ, από πάνω τοποθετούμε το μίγμα της γαλοπούλας, προσθέτουμε τριμμένο τυρί και λεμόνι και το βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Τη συνταγή συνιστά: η Ρούλα η "μαγειρούλα". Είναι δε δική της έμπνευση.
|
|