www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κεφτέδες με ούζο


Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλιά ξύδι
  • 1 κουταλιά ούζο
  • Δυόσμο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο στο γάλα
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες μέτριες (όχι πολύ ώριμες) κομμένες σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ζάχαρη
  • 1 κούπα λάδι για το τηγάνισμα



Προετοιμασία

Βάζουμε σε μία λεκάνη τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί, το κρεμμύδι, τα αυγά, το ούζο, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για 2 ώρες περίπου.

Ετοιμασία

  1. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι, πλάθουμε τους κεφτέδες (όχι πολύ μικρούς), τους τηγανίζουμε και τους βάζουμε σε μία πιατέλα.
  2. Στο τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη, ρίχνουμε το σκόρδο, τον δυόσμο, την ζάχαρη, τις ντομάτες, αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες πάνω από τους κεφτέδες και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.