Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπαρμπούνια με σάλτσα
Υλικά
- 6 μεγάλα μπαρμπούνια
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι προαιρετικά
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3-4 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε στην συνέχεια τις πιπεριές, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και την ρίγανη και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
- Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια (αν θέλουμε τα αλευρώνουμε).
- Αφού τηγανιστούν τα βάζουμε σε ένα ρηχό ταψάκι και τα ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε αφού τα περιχύσουμε με τη σάλτσα
|
|