www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπαρμπούνια με σάλτσα


Υλικά

  • 6 μεγάλα μπαρμπούνια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι προαιρετικά



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3-4 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε στην συνέχεια τις πιπεριές, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και την ρίγανη και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
  3. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια (αν θέλουμε τα αλευρώνουμε).
  4. Αφού τηγανιστούν τα βάζουμε σε ένα ρηχό ταψάκι και τα ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
  5. Σερβίρουμε αφού τα περιχύσουμε με τη σάλτσα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.