Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπακαλιάρος με σταφίδες
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο
- 1 1/2 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κούπα σταφίδες ξανθιές
- Λάδι
- Πάπρικα κόκκινη
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Προετοιμασία
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον αφήνουμε σε νερό από την προηγούμενη μέρα για να ξαλμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό μερικές φορές.
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε τις σταφίδες σε 2 κούπες νερό.
- Τηγανίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για λίγη ώρα.
- Οταν μισογίνει η σάλτσα μας κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την πάπρικα.
- Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια και τις σταφίδες.
- Στο νερό που ήταν οι σταφίδες προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ρίχνουμε στο ταψί μας.
- Ψήνουμε το φαγητό μας σε δυνατό φούρνο για μισή ώρα περίπου.
|
|