www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γεμιστές ντομάτες με μανιτάρια


Υλικά

  • 6 ντομάτες
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ, ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  • 1 κούπα ζωμό κρέατος (ή κύβο)
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τις ντομάτες, τις αδειάζουμε και ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.
  2. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα στον χυμό του λεμονιού.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και 30 γρ. βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
  4. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τα σκόρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τσιγαρίζουμε για άλλα 4 λεπτά περίπου και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό και τον ντοματοπελτέ και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια.
  6. Μόλις βράσουν τα μανιτάρια προσθέτουμε την παρμεζάνα, το ζαμπόν, την φρυγανιά και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.
  7. Μόλις η γέμισή μας γίνει χλιαρή, γεμίζουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με λάδι, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (κομμένο σε κομματάκια) και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.