www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αρνίσια κοιλιά γεμιστή


Υλικά

  • Μία μεγάλη αρνίσια κοιλιά
  • 2 κιλά μοσχάρι κομμένο σε κομματάκια
  • 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • Μπαχάρι
  • Πιπέρι ψιλό
  • Πιπέρι χοντρό
  • Αλάτι
  • Λάδι
  • Κληματόβεργες



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι, σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά το κρέας και προσθέτουμε το αλάτι, τα πιπέρια και το μπαχάρι.
  2. Καθαρίζουμε καλά την κοιλία, γυρίζουμε το μέσα-έξω, την γεμίζουμε (όχι πολύ για να βράσει το κρέας) και την ράβουμε.
  3. Στον πάτο μιας κατσαρόλας βάζουμε τις κληματόβεργες και από πάνω την κοιλιά.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, λίγο λάδι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιβογράσει (τρυπάμε την κοιλιά με ένα πιρούνι στα πλάγια).

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Αρνίσια κοιλιά γεμιστή
    Από: andycook  16 / 1 / 2003
    Μάνα μου! Τι πράγμα είναι αυτό!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Αρνίσια κοιλιά γεμιστή
      Από: ΑΝΏΝΥΜΟς   19 / 10 / 2003
      ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΊ ΜΕ ΤΗΝ ΛΈΞΗ ΚΟΙΛΙΆ ΑΛΛΆ ΑΝ ΕΝΝΟΕΊ ΤΟ ΕΠΙΠΛΟΥΝΉ ΑΛΛΙΩΣ ΣΚΕΠΗ ΘΕΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΜΙΣΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΛΙΠΟΣ ΑΡΝΙΣΙΟ.ΠΡΟΤΟΜΩ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ.ΗΜΑΡΤΟΝ
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Αρνίσια κοιλιά γεμιστή
        Από: Ανδρέας  5 / 5 / 2004
        1ον Είσαι αγενής (για τα κεφαλαία)
        2ον Είσαι άσχετος (για όλα τα υπόλοιπα)
        Καλά να πάθεις.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Αρνίσια κοιλιά γεμιστή
        Από: Ανδρέας  5 / 5 / 2004
        Συγνώμη ξέχασα να σου τα χώσω και για την ανωνυμία!
        

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αρνισια κοιλιά
    Από: Χρ. Ζαχαριαδης  13 / 11 / 2003
    Είναι αλήθεια ότι αντιλήφθηκα το άρθρο και τα σχόλια, απόψε, που 
    είχα τις γεροντικές αϋπνίες μου.
    Μήπως σαν κοιλιά εννοείται το αρνίσιο τετράχωρο στομάχι, αυτό 
    που γίνεται γιαχνί ή πατσας και το ίδιο το φαγητό πρόκειται για 
    το σκοτσέζικο "haggis" ;
    Η συνταγή περιγράφεται στα βιβλία του Σαρλ Εσμπραγιά (Εκδόσεις 
    ΛΥΧΝΑΡΙ) με ηρωίδα την Ιμογένη.
    Σ` αυτά, η ίδια η Ιμογένη, φανατικά εθνικίστρια Σκοτσέζα, δεν 
    αναγνωρίζει την Ελισαβετ Α`. την ονομάζει "σφετερίστρια" αφού η 
    νόμιμη -κατ` αυτήν- βασίλισσα είναι η Μαρία Στιούαρτ, θεωρεί τη 
    Σκοτία χώρα κατακτημένη από τους Αγγλους, αποκαλεί τη σημερινή  
    Βασίλισσα Ελισαβετ, σαν Ελισαβετ Α` και υπερηφανεύεται ότι εφαγε 
    το πρώτο της HAGGIS, όταν ήταν δύο ετών (όταν αμφισβητούσαν την, 
    ας πούμε, "Σκοτσεζοσύνη" της).
    Το HAGGIS που περιγράφεται περιέχει πολύ περισσότερα μπαχαρικά 
    και θεωρείται πραγματικός δυναμίτης, για όποιον δεν έχει 
    γεννηθεί και μεγαλώσει στα HIGHLANDS της Σκοτίας.
    Σερβίρεται ακόμα σε κάποια μικρά χάνια της Σκοτικής υπαίθρου, 
    αλλά δεν τόλμησα να το δοκιμάσω,΄έχοντας τρομοκρατηθεί από τις 
    περιγραφές του γευσιγνώστη συγγραφέα Σαρλ Εσμπραγιά.
    Αν λοιπόν πρόκειται γι` αυτό, το δίκιο των προηγουμενων  
    σχολιαστων ειναι βουνό- το φαγητό αυτό χρειάζεται το ασθενοφόρο 
    δίπλα στο τραπέζι και με αναμμένη μηχανή.
    Χ.Ζ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Αρνισια κοιλιά
      Από: Juanita La Quejica  5 / 5 / 2004
      Κύριε Ζαχαριάδη, ένας από τους λόγους που τσακώθηκα πολύ με τον 
      αδερφό μου λίγο πριν το γάμο μου, ήταν για το ποιος τελικά 
      θα "κληρονομήσει" τη σειρά με τα βιβλιαράκια του Εσμπραγιά! 
      Καταλήξαμε να περιμένουμε και τελικά, σε κάποια μετακόμιση τα 
      βιβλία αυτά μυστηριωδώς έκαναν φτερά. Έπρεπε να τα είχα 
      "βουτήξει" όταν μπορούσα! Τώρα αμυδρά θυμάμαι τον Αμερικάνο στη 
      Βερόνα κλπ κλπ.
      
      Όσο για τα haggis, επειδή τυχαίνει ο άνδρας μου να έχει 
      σπουδάσει στη Σκωτία και να την έχω και εγώ επισκεφθεί αρκετές 
      φορές, το παραδοσιακό αυτό φαγητό σερβίρεται σε πάρα πολλά μέρη 
      και μάλιστα στο Isle of Skye έχουν οι άτιμοι Σκωτσέζοι φτιάξει 
      και μουσείο haggis με κάτι μικρά απαίσια ζωάκια, στο 
      οποίο "ψαρώνουν" τους τουρίστες ότι τάχα μου τα haggis είναι 
      ένα συγκεκριμένο ζωάκι και όχι μια συνταγή με γεμιστή κοιλιά 
      αρνιού ή προβάτου. 
      
      Στα μοντέρνα μαγαζιά μάλιστα στη Γλασκώβη και στο Εδιμβούργο, 
      έχουν κυκλοφορήσει και αρκετές vegetarian εκδοχές των haggis 
      (αν είναι ποτέ δυνατόν! μας δουλεύουν κανονικά οι 
      τρελλοσκώτοι!) οι οποίες είναι νοστιμότατες! Εμένα επειδή δεν 
      με ξετρελλαίνουν τα κύρια συστατικά αυτού του φαγητού, μου 
      ταιριάζουν περισσότερο αυτές οι τελευταίες εκδοχές, προς μεγάλη 
      έκπληξη των Σκωτσέζων φίλων μας που γίνονται έξαλλοι όταν με 
      βλέπουν να τρώω haggis από σόγια, φακή και άλλα τινά.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Arnisia koilia kai parelkomena
    Από: Flatularius Magnificus  6 / 5 / 2004
    H arnisia koilia fernei klanidia?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.