Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαγειρίτσα
Υλικά
- Τα εντόσθια ενός αρνιού (εκτός από τις κοιλιές)
- 2 κουταλιές κόρν-φλάουρ
- 7 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Ανηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 200 γρ. λάδι
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
- Χυμό 2 λεμονιών
- 3 αυγά
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε πολύ καλά τα εντόσθια, τα ζεματάμε σε βραστό νερό, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
- Μόλις πιουν το νερό, προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο και τα σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα εντόσθια, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι, τον ντοματοπελτέ και νερό ζεστό και τα αφήνουμε να βράσουν (να μείνουν με λίγο ζουμί).
Αυγολέμονο:- Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το κόρν-φλάουρ και το λεμόνι χτυπώντας συνέχεια με το σύρμα και μόλις το αυγολέμονο είναι έτοιμο παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα, το ρίχνουμε στο αυγολέμονο και μετά το προσθέτουμε στην μαγειρίτσα.
|
|