www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαγειρίτσα


Υλικά

  • Τα εντόσθια ενός αρνιού (εκτός από τις κοιλιές)
  • 2 κουταλιές κόρν-φλάουρ
  • 7 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Ανηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 200 γρ. λάδι
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • Χυμό 2 λεμονιών
  • 3 αυγά



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα εντόσθια, τα ζεματάμε σε βραστό νερό, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.
  2. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  3. Μόλις πιουν το νερό, προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο και τα σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα εντόσθια, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι, τον ντοματοπελτέ και νερό ζεστό και τα αφήνουμε να βράσουν (να μείνουν με λίγο ζουμί).
Αυγολέμονο:
  1. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το κόρν-φλάουρ και το λεμόνι χτυπώντας συνέχεια με το σύρμα και μόλις το αυγολέμονο είναι έτοιμο παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα, το ρίχνουμε στο αυγολέμονο και μετά το προσθέτουμε στην μαγειρίτσα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.