Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τζιγεροσαρμάδες
Υλικά
- Μία αρνίσια συκωταριά με την σκέπη
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζανάκι ρύζι
- Λίγο βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κρέμα:
- Ενα κεσεδάκι γιαούρτι
- Δύο αυγά
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε την σκέπη για μισή ώρα περίπου σε χλιαρό νερό ώστε να μαλακώσει.
- Ζεματάμε την συκωταριά, την στραγγίζουμε, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα σκεύος όπου προσθέτουμε το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι.
- Ανοίγουμε την σκέπη, την κόβουμε σε κομμάτια, βάζουμε μέσα λίγη από την γέμισή μας, και την τυλίγουμε έτσι ώστε να σχηματιστούν κεφτέδες.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τους τζιγεροσαρμάδες με το άνοιγμα προς τα κάτω (για να μην φύγει η γέμισή), τους βουτυρώνουμε, ρίχνουμε 1 1/2 κούπα περίπου νερό και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Κρέμα:
- Χτυπάμε σε ένα σκεύος το γιαούρτι.
- Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο αλάτι και ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί (στα κενά που αφήνουν οι τζιγεροσαρμάδες).
- Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει).
|
|