Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαρδούμπες
Υλικά
- 3 αρνίσιες κοιλιές
- 1/2 κιλό έντερα
- Λίγα γλυκάδια
- Λίγο βούτυρο
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 1/2 ματσάκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- Λίγο λάδι
- Ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα έντερα με νερό, αλάτι και ξύδι.
- Ρίχνουμε τις κοιλιές σε καυτό νερό, τις τρίβουμε με το μαχαίρι και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Μόλις ετοιμάσουμε τις κοιλιές, καθαρίζουμε καλά τα έντερα (γυρίζουμε το μέσα-έξω και τα πλένουμε πολλές φορές).
- Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα γλυκάδια, τα κρεμμυδάκια, και τον δυόσμο και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάζουμε σε κάθε κομμάτι κοιλιάς γέμιση, τα κλείνουμε καλά και τυλίγουμε γύρω τα εντεράκια.
- Βάζουμε τις γαρδούμπες σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και λίγο ζεστό νερό, βάζουμε λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο.
|
|