www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κολοκυθόπιτα (αλμυρή)


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κολοκύθια
  • 250 γρ. φύλλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κιλό τυρί τριμμένο
  • 1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι
  • 15 κουταλιές λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα για λίγο μέχρι να μαραθούν και να φύγουν τα υγρά τους.
  2. Αφήνουμε τα κολοκύθια να κρυώσουν και προσθέτουμε τα τυριά, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι (κρατάμε λίγο για τα φύλλα) και τα αυγά αφού πρώτα τα χτυπήσουμε ελαφρά.
  3. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα (τα λαδώνουμε ανάμεσα), ρίχνουμε την γέμισή μας, την απλώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη παντού, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε καλά το τελευταίο, χαράζουμε την πίτα μας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.
Πρόκειται για την αλμυρή κολοκυθόπιτα, αυτήν δηλαδή που γίνεται με τα πράσινα κολοκύθια. Να μη συγχέεται με τη γλυκιά που φτιάχνουμε με την κόκκινη κολοκύθα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.