Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας
Υλικά
- Για την σάλτσα:
- 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κούπα ζωμό κρέατος
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
- 1 κουταλιά καλό ξύδι
- Λίγο ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για τους κεφτέδες:
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 50 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
|
|
Ετοιμασία
Σάλτσα:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μια κουταλιά λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για μερικά λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν).
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.
Κεφτέδες:
- Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε όλα τα υλικά μας (το αυγό ελαφρά χτυπημένο), ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε μπόλικο καυτό λάδι και αν θέλουμε ρίχνουμε μερικούς μέσα στην σάλτσα.
- Σερβίρουμε τους κεφτέδες με μακαρόνια, ρύζι ή τηγανιτές πατάτες και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.
|
|