www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρύζι με συκωτάκια πουλιών


Υλικά

  • 230 γρ. συκωτάκια πουλιών
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 230 γρ. ρύζι καστανό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κούπα ζωμό από κοτόπουλο
  • 1/4 της κούπας βερμούτ
  • 130 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • Λίγη ζαφορά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγο θυμάρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το βούτυρο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για μερικά λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν).
  2. Μετά ρίχνουμε το μπέικον και τα συκωτάκια και τηγανίζουμε για 6 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.
  3. Προσθέτουμε το βερμούτ τον ζωμό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, την δάφνη και το θυμάρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το ρύζι ανακατεύοντας μερικές φορές.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, την ζαφορά, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά περίπου, βγάζουμε την δάφνη, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.