www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αγκινάρες γεμιστές


Υλικά

  • 6 αγκινάρες μεγάλες
  • 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες ψωμί τριμμένο
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/3 της κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 1/2 κούπα λάδι
  • Χυμό λεμονιών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα με νερό, αλάτι και λεμόνι.
  2. Ανακατεύουμε το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κεφαλοτύρι, ένα αυγό, 1 κούπα λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σκάβουμε τις αγκινάρες, βάζουμε μέσα την γέμιση που κάναμε, τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα (να ακουμπούν μεταξύ τους για να μην χυθεί η γέμιση), προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε λίγο νερό (να μην σκεπαστούν τελείως) και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.
  4. Μόλις γίνει το φαγητό χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι, προσθέτουμε σιγά-σιγά ζουμί από το φαγητό στο αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.