Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: magda 24 / 12 / 2002
Υπέροχη συνταγή! Να την δοκιμάσουν όλες και όλοι. Ευχαριστώ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Γιαουρτλού
Από: andycook 24 / 12 / 2002
Παρατήρηση 1η:
Το γιαουρτλού είναι ένα φαγητό με καταγωγή από την Μικρά Ασία
(Σμύρνη) που έχει σαν βάση το αρνί το οποίο βράζεται και στη
συνέχεια ψήνεται στο φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού (ένα μίγμα από
το ζουμί που έβρασε το αρνί και γιαούρτι). Καμμία σχέση λοιπόν
με το προαναφερθέν. Το ίδιο φαγητό είναι γνωστό επίσης και στην
Κρητική κουζίνα με το όνομα αρνάκι με γιαούρτι.
Παρατήρηση 2η:
Αν σε 500 γρ.κιμά προσθέσουμε 2 κουτιά γάλα εβαπορέ, δηλ. 820
γρ. γάλα δεν μπορώ να φανταστώ τι σουτζουκάκια θα γίνουν.
Καλές γιορτές
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Γιαουρτλου
Από: Αλίκη 24 / 11 / 2003
Κανονικά το φαγητό αυτό σερβίρεται επάνω σε ψημένες πίτες,κάτι
που δεν είδα να αναφέερεται καθόλου εδώ. Επίσης τι δουλειά έχει
το γάλα(!!!) μέσα στον κιμά....δεν μπορώ να καταλάβω.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ?
Από: ΚΙΚΙ 26 / 11 / 2003
Νομίζω ότι θα ήταν πρέπον να αναφερθεί οτι η συνταγή αυτή είναι
του Θέμου Αναστασιάδη και δημοσιεύτηκε στον flash.gr στις
21/10/2000
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ?
Από: Ανωνύμου 1 / 1 / 2004
Τουλάχιστον ας γινόταν και σωστή αντιγραφή.
Ο κιμάς είναι 1 1/2 κιλό και το γάλα 2 μικρά κουτιά Νουνού
εβαπορέ (περίπου μισό λίτρο).
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ?
Από: Τίνα Σταύρου 2 / 1 / 2004
Απόδοτε τα του Καίσατος τω Καίσαρει..
Του απολαυστικού Θέμη Λιβεριάδη είναι η συνταγή και ουχί του
άλλου Θέμου.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ?
Από: Ανωνύμου 3 / 1 / 2004
του Θέμη Λιβεριάδη
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ?
Από: Αντώνης 7 / 1 / 2004
Μάλλον οι πηγές μας έχουν κοινή γενεαλογία γιατί το τετράδιο απ`
όπου την πήραμε εμείς έχει κιτρινισμένες και φαγωμένες σελίδες.
Δεν γνωρίζαμε την δημοσίευση σε άλλο site αλλά η πληροφορία οτι
ο Θ.Λ. εφηύρε την γιαουρτλού ελέγχεται ως ανακριβής (και που
βεβαίως ο ίδιος ουδέποτε φαντάζομαι οτι ισχυρίστηκε, όπως π.χ.
οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ δεν ισχυρίστηκαν -φαντάζομαι- οτι συνέγραψαν
τον "Δον Κιχώτη").
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ναι μεν αλλά !
Από: KAITH 1 / 1 / 2004
Χαρακτηριστικό της συνταγής είναι ότι σερβίρεται πάνω σε πίτες.
Με τεμαχισμένο αρνάκι είναι σαφώς καλίτερη, αλλά ας όψεται η
ευκολία και το χαμηλό κόστος του κιμά.
Δε βαριέσαι ! Ούτως ή άλλως είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: mona 7 / 1 / 2004
επίσης ο αγαπητός original συνταγογράφος λέει "1 1/2 κιλό κιμά
(!!!) και 2 κουτιά γάλα!!!"...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
Από: angela 29 / 3 / 2004
ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ 2 ΚΟΥΤΙΑ ΓΑΛΑ
ΕΒΑΠΟΡΕ,ΕΝΝΟΕΙΤΕ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΥΤΙΑ 2 ΜΙΚΡΑ Ή 2 ΜΕΡΙΔΕΣ; ΓΙΑΤΙ 2
ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΥΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΓΙΑ 1/2 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Γιαουρτλού
Από: Κατερίνα 31 / 3 / 2004
Σε αυτό το σημείο θέλω να σας πω ότι έχω φτιάξει αυτή τη συνταγή
του Θ.Λ. που είχα κι εγώ βρεί στο flash.gr. Αρχικά με μπέρδεψαν
τα δύο κουτιά εβαπορέ γιατί αυτομάτως σκέφτηκα τα μεγάλα κουτιά
εβαπορέ. Δοκίμασα λοιπόν αρχικά και κατέληξα να το κάνω με το
μάτι (αν και νομίζω ότι τα δύο μικρά εβαπορέ - των 170γρ αν δεν
κάνω λάθος - είναι ακριβώς αυτό που εννοούσε ο ποιητής).
Λοιπόν, αρχικά φαίνεται να πλημμυρίζει στο γάλα ο κιμάς, αλλά
κατά το χρόνο που μένει στο ψυγείο, το γάλα απορροφάται και ο
κιμάς γίνεται μαλακός και αφράτος. Το έχω κάνει πολλές φορές και
άρεσε σε όλους όσους το δοκίμασαν. Βέβαια όσον αφορά στα
μπαχαρικά ο καθένας το προσαρμόζει στα γούστα του. Και εγώ, όπως
και η Καίτη ανέφερε στο σχόλιό της, σερβίρω επάνω σε ψημένες
πίτες. Τώρα αν κιμάς και πίτες ψηθούν στα κάρβουνα, ακόμα
καλύτερα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μπαχαρικά
Από: Λία Π. 3 / 10 / 2004
Μπαχαρικά δεν μπαίνουν στα σουτζουκάκια;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ISNOGOOD !!
Από: Γιάννης Σ. - Yannis 4 / 10 / 2004
...Καλό είναι να εκθειάζουμε τις καλές συνταγές, αλλά καλό
είναι να λέμε και τα στραβά.
Η συνταγή αυτή ουδεμία σχέση έχει με τη γιαουρτλού, μην αρχίσω
τώρα να λέω γιατί, απλά θα σταθώ στον κιμά που απαραιτήτως
πρέπει να είναι αρνίσιος.
Τέλος πάντων, παρότι αυτή η συνταγή δεν είναι γιαουρτλού αλλά
κάτι που μοιάζει με αυτό, αποφάσισα να τη φτιάξω στο σπίτι,
καθώς λατρεύω τους πειραματισμούς.
Λυπάμαι, αλλά ήταν μια σκέτη αποτυχία, ευτυχώς που δεν
χρησιμοποίησα τόσο γάλα, γιατί θα πέταγα το φαγητό, και
δυστυχώς δεν είναι μόνο το γάλα που δημιουργεί το πρόβλημα...
Δεν ξέρω αν η συνταγή αυτή είναι κάποιου γνωστού σεφ ή απλά μια
ερασιτεχνική προσπάθεια. Αν είναι το δεύτερο δεν έχω κανένα
πρόβλημα, αν όμως είναι το πρώτο τότε απλά διερωτώμαι γιατί
τόση φαιά ουσία άσκοπα σπαταλημένη;
Βέβαια μπορεί να πρόκειται και για κακή αντιγραφή, ή παραποίηση
της συνταγής, αλλά τότε καλύτερα θα ήταν πριν αποστέλλουμε
συνταγές να τις δοκιμάζουμε πρώτα.
Με όλη μου τη συμπάθεια
Γιάννης.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Πραγματική γιαουρτλού
Από: Λία Π. 4 / 10 / 2004
Μήπως γνωρίζει κανείς την πραγματική συνταγή για γιαουρτλού;
Γιάννη, μήπως εσύ ξέρεις πε4ρισσότερα;
Πρέπει να την φτιάξω το ΣΚ και έχω μπερδευτεί.
Ευτυχώς που δεν έφτιαξα αυτή τη συνταγή.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πραγματική γιαουρτλού
Από: Γιάννης Σ. - Yannis 4 / 10 / 2004
Λία, επειδή πνίγομαι και δεν προκάνω να ασχοληθώ και με την
αγαπημένη μου γιαουρτλού κάνε μια αναζήτηση στο google και θα
βρεις κάτι σχετικό.
Μια σημείωση μόνο, επειδή πολλές φορές επικρατεί μια κακώς
εννοούμενη ευπρέπεια και όλα τα φαγητά που περιγράφονται εδώ
εκθειάζονται ως καταπληκτικά, θα σου πω ότι η παραπάνω συνταγή
είναι μια σκέτη αποτυχία, μπορείς να τη δοκιμάσεις φυσικά αν
θέλεις να ασχοληθείς με πειραματισμούς όπως εγώ τρομάρα να μου
΄ρθει, αλλά σίγουρα όχι μόνο δεν θα φας γιαουρτλού, αλλά κάτι
που δεν μπορώ να στο περιγράψω εδώ και τώρα γιατί
αυτολογοκρίνομαι.
Και πάλι με όλο το σεβασμό και τη συμπάθεια.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
Από: ΠΗΝΕΛΟΠΗ 16 / 6 / 2005
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ
ΓΑΛΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Υπέροχο!
Από: Ρούλα 15 / 3 / 2007
Έφτιαξα τη συνταγή αγνοώντας τα αρνητικά σχόλια που διάβασα και
μάλιστα δεν άφησα τον κιμά ούτε μια ώρα να τραβήξει. Απλώς
υπέροχο! Έβαλα γύρω στα 300 γρ εβαπορέ σε 1 κ. κιμά, γιατί,
ξέροντας ότι δεν έχω περιθώριο να τον αφήσω 24 ώρες, έριχνα
λίγο λίγο το γάλα και ζύμωνα πολύ καλά συνεχώς και σταμάτησα να
ρίχνω όταν είδα ότι αρχίζει να γίνεται νερουλός και απο κει και
πέρα δεν θα μπορούσα να πλάσω τα σουτζουκάκια. Πρόσθεσα κύμινο
και έγιναν τέλεια! Έψησα μερικά σε αντικολλητικό που έκαψε καλά
με σταγόνες λαδιού και άλλα στο γκριλ. Πιο κοντά στα κάρβουνα
ήταν αυτά του τηγανιού (απέξω ξεροψημένα και μέσα ζουμερά).
Μου άρεσαν τόσο πολύ που σκέφτομαι να καθιερώσω το γάλα αντί
για ψωμί στα μπιφτέκια
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|