www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καρμπονάρα


Υλικά

  • 450 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι)
  • 350 γρ. μπέικον (ψαχνό) ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 5 κουταλιές άσπρο κρασί
  • 3 αυγά
  • 75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι



Ετοιμασία

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το μπέικον, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 4 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε την σάλτσα στην φωτιά για άλλα 4 λεπτά.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά.
  4. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι ενώ παραμένει ζεστό και προσθέτουμε τα αυγά (αφού πρώτα τα χτυπήσουμε με την παρμεζάνα).
  5. Τα ανακατεύουμε ώστε να αλειφθεί παντού το αυγό και να ψηθεί λίγο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Kαρμπονάρα
    Από: Σάντυ   23 / 1 / 2003
    Πολλή σωστή η συνταγή αν σκεφτεί κανείς ότι η αυθεντική καρμπονάρα δεν έχει καμμία σχέση με την κρέμα γάλακτος που έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα. Απλά μία παρατήρηση. Τα αυγά εξαρτώνται από τα άτομα. Δηλαδή ένα αυγό για κάθε άτομο.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
    Από: Ανωνύμου   9 / 2 / 2003
    Δεν ξερω φιλε μου αυτη τη συνταγη με τιποτα. Ειμαι μαγειρας και ξερω τη συνταγη με την κρεμα γαλακτος. Σιγουρα την ξερεις και συ και σιγουρα η καρμποναρα αυτη δεν εχει καμια σχεση με την Ιταλικη καρμποναρα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Καρμποναρα
    Από: Ανωνυμο   19 / 3 / 2003
    Είστε ηλίθιοι. Εγώ τρώω μόνο την κανονική
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Καρμπονάρα
    Από: Μανόλης   18 / 10 / 2003
    Δεν ξέρω πόσο καλός μάγειρας είναι ο ανώνυμος και για ποιον μαγειρεύει, πάντως έχω μπροστά μου ένα βιβλίο με Ιταλικές συνταγές και η ΙΤΑΛΙΔΑ συγγραφέας λέει στον πρόλογο κατά λέξη: "Η γνήσια καρμπονάρα θέλει σπαγγέτι και σίγουρα δεν θέλει κρέμα γάλακτος" Η εκδοχή της κρέμας είναι υπεραπλούστευση όσων βαριούνται τη διαδικασία με τα αυγά (η οποία να σημειώσω έχει πολύ γευστικότερο αποτέλεσμα)...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Καρμπονάρα
    Από: Ανώνυμη   16 / 2 / 2004
    Μένω στην Ιταλία και η παραπάνω συνταγή είναι η σωστή. Η γνήσια ιταλική καρμπονάρα ΔΕΝ γίνεται με κρέμα γάλακτος. Αν βρείτε και παντσέτα αντί για μπείκον θα είναι 100% η ιταλική συνταγή και σίγουρα νόστιμη. Ο Ανώνυμος ας κοιταξει καλύτερα σε βιβλία με ιταλικές συνταγές. Δεν γνωρίζει οπως φαίνεται...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;;;
    Από: nasia   16 / 2 / 2004
    καλά βρε παιδιά μην μαλώνετε!!! όπως και νά`χει πάντως, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η καρμπονάρα είναι μία από τις πιο ωραίες γεύσεις των σπαγγέτι, συμφωνείτε;;;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: νικος   14 / 3 / 2004
    και οι δυο τροποι εχουν εξισου καλο αποτελεσμα για εμένα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τέλεια
    Από: Νάνσυ   28 / 3 / 2004
    Αυτή την συνταγή κάνει και η μαμά μου και πραγματικά είναι το αγαπημένο μου φαγητό!!όλη στην οικογένεια γλείφουμε ακόμα και τα δαχτυλά μας!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: πολύ καλή συνταγή
    Από: ηλίας μαμαλάκης  1 / 4 / 2004
    Μ αρέσει η συνταγή αλλά δεν είναι Καρμπονάρα.Η ΚΛΑΣΙΚΉ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΌΡΔΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΥΔΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΑΚΑΡΟΝΟΖΟΥΜΟ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τα ευσημα
    Από: sarami  12 / 10 / 2004
    Εγώ τώρα ξεκίνησα να μαγειρεύω. Και μπορώ να πω ότι είχα άψογα αποτελέσματα. Φυσικά η συνταγή είναι πολύ πιο light από αυτές που έχουμε συνηθίσει αλλά πολύ πιο γευστική.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: καρμποναρα
    Από: Αντζυ  30 / 12 / 2005
    Απ`το να καθεστε κ να τσακωνεστε για την πιο γνησια ιταλικη προελευση της καρμποναρας δεν μας στελνετε την συνταγη να την μαθουμε κ εμεις???????????
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: manolo  11 / 2 / 2006
    H istoria me thn carbonara kai thn kremma galaktos einai mia: Mia apotyxhmenh carbonara tha ginei epityxhmenh me thn kremma galaktos.H oysia omws ths carbonara einai to augo, DEN yfistatai carbonara MONO me kremma galaktos!!! H kanonikh einai MONO me augo (krokous). Gia na mhn petame omws to aspradi(exei oles tis proteines,krima einai) bale 1 oloklhro kai 1 kroko. kai oxi beicon, PANCETTA! tha deis diafora. Kai den xreiazetai oute kremmydi oute akoma perissotero skordo. Ennoeitai oti to leuko krasi sthn carbonara den exei kammia sxesh. Kai to aygo sto telos den thelei psisimo!!!!!! kai giati oxi pennes....mou aresoun oi pennes sthn carbonara.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Spaghetti alla carbonara
    Από: Antigone  11 / 2 / 2006
    Se olous esas ptwxous pou malwnete se kseno axyrwna apofasisa logw ths kalhs kardias mou na sas anoiksw mia kai kalh ta matia me thn AYTHENTIKH syntagh.Gia opoin amfiballei ta parapona tou sta italika estiatoria tou milanou opou zw kai trefomai edw kai 8 xronia.H barilla tha einai perhfanh gia mena :-) 500gr. spaghetti abga (oloklhra, sumfwna me ton arithmo twn atomwn pou tha fane) + 1 krokos abgou (P.x. gia 3 atoma vazoume 3 abga + 1 kroko) pancetta (1 suskeuasia, gurw sta 100 gr) parmiggiano (turi parmezana trimmeno) alati, piperi 1. Brazoume ta makaronia al dente. 2.Se ena bathu thgani bazoume ta kommatakia ths pancetta me elaxisto bouturo h ladi k ta thganizoume.Parallhla xtupame ta abga mas k rixnoume alati, piperi, k thn parmizana. 3.Afou sourwsoume ta makaronia, ta rixnoume sto thgani me thn pancetta se polu xamhlh fwtia ta perixunoume me to meigma twn abgwn kai anakateuoume sunexeia mexri na mhn meinei sto thgani augo se ugrh morfh.(Prosoxh h fwtia prepei na einai polu siganh giati alliws to abgo tha ginei omeleta!) Ayta kalh sas oreksh
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    Από: ΜΑΙΡΗ  26 / 11 / 2006
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!!! ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΣΕΦ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΑΛΑ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: karmponara
    Από: kosmas  4 / 5 / 2007
    h sintagi prepei na ginei pio akrivis.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: karmponara
      Από: Αλίκη  10 / 5 / 2007
      Η Μαίρη έδωσε τη σωστή συνταγή Κοσμά και σωστές αναλογίες 
      υλικών.Λοιπόν
      1. Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, πάντα αλ ντέντε.Τα 
      σουρώνεις και τα ξαναρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα.Φροντίζεις να 
      έχουν λίγο νεράκι από αυτό μέσα στο οποίο βράσανε.
      2. Σε τηγάνι τηγανίζεις την πανσέτα ή το μπέικον.
      3. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάς τα αυγά ίσα να ανακατευτούν και 
      προσθέτεις την παρμεζάνα να γίνει κρέμα.
      4. Ρίχνεις στην κατσαρόλα την τηγανισμένη πανσέτα και σιγά σιγά 
      κουταλιές από το μίγμα τυριού/αυγού.Η κατσαρόλα να καίει σε 
      χαμηλή φωτιά.Ρίχνεις κουταλιές και ανακατεύεις καλά τα 
      μακαρόνια έτσι ώστε να ζεσταθεί το μίγμα καινα ενσωματωθεί με 
      τα μακαρόνια χωρίς να ψηθεί το αυγό. 
      5. Προσοχή δεν προσθέτεις αλάτι γιατί πανσέτα και παρμεζάνα 
      είναι πολύ αλμυρά.Έχω δοκιμάσει ακόμα να βράσω τα μακαρόνια σε 
      ανάλατο νερό και ήταν πολύ ωραία γιατί η σαλτσα είναι 
      αλμυρούτσικη.
      6. Σερβίρεις σε πιάτα πασπαλίζοντας λίγο πιπερι και 
      απολαμβάνεις.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Απάντηση
    Από: Βάσω  7 / 12 / 2007
    H αυθεντική συνταγή της carbonara δεν περιέχει κρασι.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.