Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Kαρμπονάρα
Από: Σάντυ 23 / 1 / 2003
Πολλή σωστή η συνταγή αν σκεφτεί κανείς ότι η αυθεντική
καρμπονάρα δεν έχει καμμία σχέση με την κρέμα γάλακτος που
έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα. Απλά μία παρατήρηση. Τα αυγά
εξαρτώνται από τα άτομα. Δηλαδή ένα αυγό για κάθε άτομο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
Από: Ανωνύμου 9 / 2 / 2003
Δεν ξερω φιλε μου αυτη τη συνταγη με τιποτα. Ειμαι μαγειρας και
ξερω τη συνταγη με την κρεμα γαλακτος. Σιγουρα την ξερεις και
συ και σιγουρα η καρμποναρα αυτη δεν εχει καμια σχεση με την
Ιταλικη καρμποναρα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Καρμποναρα
Από: Ανωνυμο 19 / 3 / 2003
Είστε ηλίθιοι. Εγώ τρώω μόνο την κανονική
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Καρμπονάρα
Από: Μανόλης 18 / 10 / 2003
Δεν ξέρω πόσο καλός μάγειρας είναι ο ανώνυμος και για ποιον
μαγειρεύει, πάντως έχω μπροστά μου ένα βιβλίο με Ιταλικές
συνταγές και η ΙΤΑΛΙΔΑ συγγραφέας λέει στον πρόλογο κατά
λέξη: "Η γνήσια καρμπονάρα θέλει σπαγγέτι και σίγουρα δεν θέλει
κρέμα γάλακτος" Η εκδοχή της κρέμας είναι υπεραπλούστευση όσων
βαριούνται τη διαδικασία με τα αυγά (η οποία να σημειώσω έχει
πολύ γευστικότερο αποτέλεσμα)...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Καρμπονάρα
Από: Ανώνυμη 16 / 2 / 2004
Μένω στην Ιταλία και η παραπάνω συνταγή είναι η σωστή. Η γνήσια
ιταλική καρμπονάρα ΔΕΝ γίνεται με κρέμα γάλακτος. Αν βρείτε και
παντσέτα αντί για μπείκον θα είναι 100% η ιταλική συνταγή και
σίγουρα νόστιμη. Ο Ανώνυμος ας κοιταξει καλύτερα σε βιβλία με
ιταλικές συνταγές. Δεν γνωρίζει οπως φαίνεται...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;;;
Από: nasia 16 / 2 / 2004
καλά βρε παιδιά μην μαλώνετε!!!
όπως και νά`χει πάντως, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η
καρμπονάρα είναι μία από τις πιο ωραίες γεύσεις των σπαγγέτι,
συμφωνείτε;;;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: νικος 14 / 3 / 2004
και οι δυο τροποι εχουν εξισου καλο αποτελεσμα για εμένα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Τέλεια
Από: Νάνσυ 28 / 3 / 2004
Αυτή την συνταγή κάνει και η μαμά μου και πραγματικά είναι το
αγαπημένο μου φαγητό!!όλη στην οικογένεια γλείφουμε ακόμα και
τα δαχτυλά μας!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: πολύ καλή συνταγή
Από: ηλίας μαμαλάκης 1 / 4 / 2004
Μ αρέσει η συνταγή αλλά δεν είναι Καρμπονάρα.Η ΚΛΑΣΙΚΉ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΌΡΔΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΥΔΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ
ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΑΚΑΡΟΝΟΖΟΥΜΟ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: τα ευσημα
Από: sarami 12 / 10 / 2004
Εγώ τώρα ξεκίνησα να μαγειρεύω. Και μπορώ να πω ότι είχα άψογα
αποτελέσματα. Φυσικά η συνταγή είναι πολύ πιο light από αυτές
που έχουμε συνηθίσει αλλά πολύ πιο γευστική.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: καρμποναρα
Από: Αντζυ 30 / 12 / 2005
Απ`το να καθεστε κ να τσακωνεστε για την πιο γνησια ιταλικη
προελευση της καρμποναρας δεν μας στελνετε την συνταγη να την
μαθουμε κ εμεις???????????
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: manolo 11 / 2 / 2006
H istoria me thn carbonara kai thn kremma galaktos einai mia:
Mia apotyxhmenh carbonara tha ginei epityxhmenh me thn kremma
galaktos.H oysia omws ths carbonara einai to augo, DEN
yfistatai carbonara MONO me kremma galaktos!!! H kanonikh einai
MONO me augo (krokous). Gia na mhn petame omws to aspradi(exei
oles tis proteines,krima einai) bale 1 oloklhro kai 1 kroko.
kai oxi beicon, PANCETTA! tha deis diafora. Kai den xreiazetai
oute kremmydi oute akoma perissotero skordo. Ennoeitai oti to
leuko krasi sthn carbonara den exei kammia sxesh. Kai to aygo
sto telos den thelei psisimo!!!!!! kai giati oxi pennes....mou
aresoun oi pennes sthn carbonara.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Spaghetti alla carbonara
Από: Antigone 11 / 2 / 2006
Se olous esas ptwxous pou malwnete se kseno axyrwna apofasisa
logw ths kalhs kardias mou na sas anoiksw mia kai kalh ta matia
me thn AYTHENTIKH syntagh.Gia opoin amfiballei ta parapona tou
sta italika estiatoria tou milanou opou zw kai trefomai edw kai 8
xronia.H barilla tha einai perhfanh gia mena :-)
500gr. spaghetti
abga (oloklhra, sumfwna me ton arithmo twn atomwn pou tha fane)
+ 1 krokos abgou (P.x. gia 3 atoma vazoume 3 abga + 1 kroko)
pancetta (1 suskeuasia, gurw sta 100 gr)
parmiggiano (turi parmezana trimmeno)
alati, piperi
1. Brazoume ta makaronia al dente.
2.Se ena bathu thgani bazoume ta kommatakia ths pancetta me
elaxisto bouturo h ladi k ta thganizoume.Parallhla xtupame ta
abga mas k rixnoume alati, piperi, k thn parmizana.
3.Afou sourwsoume ta makaronia, ta rixnoume sto thgani me thn
pancetta se polu xamhlh fwtia ta perixunoume me to meigma twn
abgwn kai anakateuoume sunexeia mexri na mhn meinei sto thgani
augo se ugrh morfh.(Prosoxh h fwtia prepei na einai polu siganh
giati alliws to abgo tha ginei omeleta!)
Ayta kalh sas oreksh
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
Από: ΜΑΙΡΗ 26 / 11 / 2006
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!!! ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ
ΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΣΕΦ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΑΛΑ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: karmponara
Από: kosmas 4 / 5 / 2007
h sintagi prepei na ginei pio akrivis.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: karmponara
Από: Αλίκη 10 / 5 / 2007
Η Μαίρη έδωσε τη σωστή συνταγή Κοσμά και σωστές αναλογίες
υλικών.Λοιπόν
1. Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, πάντα αλ ντέντε.Τα
σουρώνεις και τα ξαναρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα.Φροντίζεις να
έχουν λίγο νεράκι από αυτό μέσα στο οποίο βράσανε.
2. Σε τηγάνι τηγανίζεις την πανσέτα ή το μπέικον.
3. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάς τα αυγά ίσα να ανακατευτούν και
προσθέτεις την παρμεζάνα να γίνει κρέμα.
4. Ρίχνεις στην κατσαρόλα την τηγανισμένη πανσέτα και σιγά σιγά
κουταλιές από το μίγμα τυριού/αυγού.Η κατσαρόλα να καίει σε
χαμηλή φωτιά.Ρίχνεις κουταλιές και ανακατεύεις καλά τα
μακαρόνια έτσι ώστε να ζεσταθεί το μίγμα καινα ενσωματωθεί με
τα μακαρόνια χωρίς να ψηθεί το αυγό.
5. Προσοχή δεν προσθέτεις αλάτι γιατί πανσέτα και παρμεζάνα
είναι πολύ αλμυρά.Έχω δοκιμάσει ακόμα να βράσω τα μακαρόνια σε
ανάλατο νερό και ήταν πολύ ωραία γιατί η σαλτσα είναι
αλμυρούτσικη.
6. Σερβίρεις σε πιάτα πασπαλίζοντας λίγο πιπερι και
απολαμβάνεις.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Απάντηση
Από: Βάσω 7 / 12 / 2007
H αυθεντική συνταγή της carbonara δεν περιέχει κρασι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|