www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κοτόπουλο με γαρίδες


Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 3 γαρίδες Νο. 1
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 μερίδα τεκίλα
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μερίδα λευκό κρασί
  • Λίγο βούτυρο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο σπάγκο μαγειρικής



Ετοιμασία

  1. Ανοίγουμε το κοτόπουλο με το μαχαίρι και το χτυπάμε ώστε να πλατύνει, το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με την μουστάρδα.
  2. Προσθέτουμε την πιπεριά ανοίγοντάς την ώστε να καλύψει όλο το κοτόπουλο (ότι περισσεύει το κόβουμε) και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  3. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και στις δύο αφήνουμε τις ουρές και τις μαρινάρουμε στην τεκίλα για 10 λεπτά.
  4. Τα κεφάλια και τα υπόλοιπα από τις γαρίδες τα βράζουμε σε λίγο νερό προσθέτοντας την δάφνη και το κρασί για να βγάλουμε το φιμέ από τις γαρίδες (ζωμός).
  5. Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από την πιπεριά βάζοντας στην μέση την γαρίδα χωρίς ουρά και τις άλλες δύο στις άκρες ώστε οι ουρές τους να προεξέχουν από το κοτόπουλο.
  6. Κάνουμε το κοτόπουλο ρολό, το δένουμε με τον σπάγκο, το σοτάρουμε στο τηγάνι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές και στην συνέχεια το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180°C.
  7. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο λίγο βούτυρο, σοτάρουμε την υπόλοιπη πιπεριά κομμένη καρεδάκι, σβήνουμε με την τεκίλα που είχαμε μαρινάρει τις γαρίδες, προσθέτουμε το φιμέ και την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να γλασάρει και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  8. Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες βγάζοντας το σπάγκο, τις τοποθετούμε στο κέντρο ενός ρηχού πιάτου, ρίχνουμε την σάλτσα μας, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (και μια φουντίτσα στην μέση) και σερβίρουμε.

Τη συνταγή συνιστά: ο chef amand (expert)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.