Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λαβράκι κρασάτο
Υλικά
- 1 μεγάλο λαβράκι (ή συναγρίδα)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 καρότο κομμένο σε φέτες
- Σέλινο
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- Θυμάρι
- Βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Γαρνίρισμα:
- 1 λεμόνι κομμένο σε φετάκια
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.
- Το πασπαλίζουμε μέσα και έξω με αλάτι, το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τοποθετούμε γύρω-γύρω τα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλινο.
- Ρίχνουμε το κρασί, πασπαλίζουμε με θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο και με ένα κουτάλι περιχύνουμε αρκετές φορές το ψάρι με την σάλτσα του.
- Μόλις το ψάρι γίνει, το γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
|
|