www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καγιανάς με κρεμμύδια


Υλικά




Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε φετάκια, τα βάζουμε στο τηγάνι με ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αφαιρούμε την φλούδα και τους σπόρους από τις ντομάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
  3. Ρίχνουμε παραπάνω από το μισό λάδι στο τηγάνι, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για μερικά λεπτά και κατεβάζουμε την σάλτσα μας από την φωτιά.
  4. Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζουμε την ομελέτα μας με το υπόλοιπο λάδι.
  5. Βγάζουμε την ομελέτα σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα μας και σερβίρουμε αμέσως.
Ο καγιανάς είναι μια παραδοσιακή Κρητική συνταγή.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: καγιανάς
    Από: Ιωάννα   1 / 3 / 2004
    Ο καγιανάς είναι παραδοσιακή Πελοπονησιακή συνταγή!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: καγιανάς
    Από: Όλυ   1 / 3 / 2004
    Κατάγομαι απο την Πελοπόννησο και όντως η συνταγή αυτή είναι απο από εκεί, βάζουν και χοιρινό παστό μέσα ,δεν βάζουν κρεμμύδια αλλά νομίζω ότι δεν αρνητικό ,είναι πολύ νόστιμη ειδικά το καλοκαίρι ,θυμάμαι την μαμά μου που έφτιαχνε και κυριολεκτικά το φαγητό αυτό εξαφανιζόταν.Επειδή δεν είναι εύκολο να βρείτε το αυθεντικό ``παστό χοιρινο`` ,χρησιμοποιείστε σύγκλινο απο τα arket,φυσικά όχι με την ίδια γεύση αλλά.......
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: καγιανάς
      Από: dina k. Sparti   1 / 3 / 2004
      Κι όμως υπάρχει συνταγή και για παστό χοιρινό στο Ηungry. 
      Πάτα "σύγλινο" στην αναζήτηση και θα το βρείς. Άν πάλι 
      βαρεθείς -γιατί ομολογουμένως το `χει το πακετάκι του- πάρε από 
      το σούπερ μάρκετ άν βρεις του "Τριτάκη" που είναι καλύτερο από 
      ότι άλλο κυκλοφορεί.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: καγιανάς
      Από: Ιωάννα  9 / 3 / 2004
      Όποιος θέλει παστό χοιρινό σπιτικό, έχω απόθεμα! χαχαχα
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ολυ   1 / 3 / 2004
    Το arket είναι market, sory έφαγα το Μ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σας προσκαλώ...
    Από: Ευαγγελία  12 / 5 / 2005
    Ιωάννα και Ολυμπία.... μπεστε σας παρακαλώ να σχολιάσετε και σεις τη συναγή: Καγιανάς με ντομάτα! Παίζουμε ξύλο όλη η υπόλοιπη Ελλάδα με τους Κρητικούς!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.