www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πιτάκια με μπακαλιάρο


Υλικά

  • 1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 3/4 της κούπας λάδι
  • 4 πιπεριές ψιλοκομμένες (κόκκινες και πράσινες)
  • 7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Ανηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ άσπρο κρασί
  • 250 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • 150 γραμμάρια γκούντα ή έμενταλ τριμμένο
  • Μερικές σταγόνες ταμπάσκο σως
  • 300 γραμμάρια ζυμάρι ψωμιού



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ξηρός
    -Ρετσίνα

Προετοιμασία

Βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό τον μπακαλιάρο την προηγούμενη ημέρα για να ξαλμυρίσει και τον ξεψαχνίζουμε.

Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τον άνιθο για μερικά λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και σβήνουμε το φαγητό με το κρασί.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
  4. Παίρνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά και αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  5. Τοποθετούμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τα χέρια σε φύλλα.
  6. Στο μισό κομμάτι της ζύμης τοποθετούμε μερίδες από το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει στην κατσαρόλα αφήνοντας λίγο περιθώριο στις άκρες και το κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλά μας ώστε να κλείσει καλά.
  7. Αλείφουμε τα πιτάκια με λίγο λάδι και τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο (180-200 βαθμούς)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.