Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπακαλιάρος λεμονάτος
Υλικά |
|
Προετοιμασία
Βάζουμε από το βράδυ τον μπακαλιάρο στο νερό να ξαλμυρίσει.
Το πρωί αλλάζουμε άλλες 2-3 φορές το νερό.
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό και μόλις το φαγητό πάρει βράση ρίχνουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.
- Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει για 25 λεπτά περίπου (χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα).
- Λιώνουμε σε λίγο χλιαρό νερό το αλεύρι, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο ζουμάκι από το φαγητό μας, το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση σερβίρουμε.
|
|