Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρύζι με κρέας
Υλικά
- 1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι της αρεσκείας μας
- 1 κιλό κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 3 κρεμμύδια
- 1/2 κούπα βούτυρο ή 1 1/2 κούπα λάδι
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
- 1/2 κούπα άσπρο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ρύζι.
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την 1 κούπα λάδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.
- Βράζουμε το κρέας για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει(αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό). Προσέχουμε στο τέλος να μην μείνει νερό στην σάλτσα.
- Eτοιμάζουμε το ρύζι (πιλάφι)
- Σερβίρουμε το ρύζι στα πιάτα και από πάνω ρίχνουμε το κρέας με την σάλτσα (αν χρειάζεται τηνξαναζεσταίνουμε).
|
|