Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαλοπούλα με ξυνόμηλα
Υλικά
- 1 γαλοπούλα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές αμύγδαλα
- 18 κάστανα κομμένα σε κομματάκια
- 2 κουταλιές ξανθές σταφίδες
- 5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- 2 ξυνόμηλα ψιλοκομμένα
- Λίγη κανέλα
- Χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε την γαλοπούλα καλά και την μισοβράζουμε σε αλατισμένο νερό.
- Ζεματάμε τα εντόσθια και τα ψιλοκόβουμε.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε τα εντόσθια, αλάτι και πιπέρι.
- Οταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και μόλις τσιγαριστούν και αυτά προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε την γαλοπούλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφήσουν όλο το νερό.
- Γεμίζουμε την γαλοπούλα, την ράβουμε, την αλείφουμε με λεμόνι, την αλατοπιπερώνουμε, την βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Μπορούμε να προσθέσουμε γύρω-γύρω πατάτες
|
|