www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλοπούλα με ξυνόμηλα


Υλικά

  • 1 γαλοπούλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές αμύγδαλα
  • 18 κάστανα κομμένα σε κομματάκια
  • 2 κουταλιές ξανθές σταφίδες
  • 5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • 2 ξυνόμηλα ψιλοκομμένα
  • Λίγη κανέλα
  • Χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε την γαλοπούλα καλά και την μισοβράζουμε σε αλατισμένο νερό.
  2. Ζεματάμε τα εντόσθια και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε τα εντόσθια, αλάτι και πιπέρι.
  4. Οταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και μόλις τσιγαριστούν και αυτά προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε την γαλοπούλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφήσουν όλο το νερό.
  5. Γεμίζουμε την γαλοπούλα, την ράβουμε, την αλείφουμε με λεμόνι, την αλατοπιπερώνουμε, την βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Μπορούμε να προσθέσουμε γύρω-γύρω πατάτες

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.