Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαλοπούλα με κιμά
Υλικά
- 1 γαλοπούλα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. κιμά
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1/4 της κούπα αμύγδαλα
- 400 γρ. κάστανα σε κομματάκια
- 1/2 κούπα ρύζι
- Λίγες ξανθές σταφίδες
- Λίγο κουκουνάρι
- 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- Χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε την γαλοπούλα καλά και την μισοβράζουμε σε αλατισμένο νερό.
- Ζεματάμε τα εντόσθια και τα ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό σε ένα τηγάνι να βράσει και όταν εξατμισθεί το νερό προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο.
- Οταν πάρει χρώμα το κρεμμύδι ρίχνουμε πρώτα τον κιμά και μετά τα εντόσθια και μόλις τσιγαριστούν και αυτά τα σβήνουμε με το κονιάκ.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και 2 κούπες περίπου από το νερό που βράσαμε την γαλοπούλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφήσουν όλο το νερό.
- Γεμίζουμε την γαλοπούλα, την ράβουμε, την αλείφουμε με λεμόνι, την αλατοπιπερώνουμε, την βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
|
|