Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γιουβέτσι με κάστανα
Υλικά
- 1 1/2 κιλό ψαχνό κρέας κομμένο σε κομματάκια(μοσχάρι και χοιρινό)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 1/2 κουταλιές βούτυρο
- 1/2 κιλό κριθαράκι
- 800 γρ. κάστανα
- Μπαχάρι
- Κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Ψήνουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε.
- Αναμειγνύουμε το κρέας, τα κάστανα, το κρεμμύδι, το μπαχάρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα πήλινο σκεύος.
- Βάζουμε ένα ταψί πάνω από το πήλινο σκεύος, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά ώστε να μην φύγουν τα υλικά (το ταψί να είναι μεγαλύτερο) και τοποθετούμε ένα βάρος πάνω από το πήλινο σκεύος.
- Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό στο ταψί και ψήνουμε το φαγητό μας στους 250°C για 2 1/2 ώρες (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό).
- Σοτάρουμε με το βούτυρο το κριθαράκι, το ρίχνουμε στο ταψί, προσθέτουμε αλάτι και ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
- Οταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε το πήλινο σκεύος και σερβίρουμε.
|
|