Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γουρουνόπουλο γεμιστό
Υλικά
- 1 γουρουνόπουλο γάλακτος
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 150 γρ. κουκουνάρι
- Μπαχαρικά διάφορα
- 1/2 κιλό κάστανα
- 3 ντομάτες κομμένη σε κομματάκια
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια
- 1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί αρετσίνωτο
- Χυμός 4 λεμονιών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Ψήνουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά το γουρουνόπουλο (και την κοιλιά τους) και το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Ζεματάμε το συκώτι του γουρουνόπουλου και το ψιλοκόβουμε.
- Σοτάρουμε με λάδι τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο συκώτι και μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κάστανα, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι, διάφορα μπαχαρικά, πολύ λίγο νερό και μόλις η σάλτσα μας πάρει βράση, κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε το γουρουνόπουλο, το ραντίζουμε με λεμόνι, γεμίζουμε την κοιλιά του με την γέμιση που φτιάξαμε και την ράβουμε.
- Στρώνουμε ένα ταψί με κληματόβεργες και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (χωρίς νερό)και το γυρίζουμε αρκετές φορές ώστε να ροδοκοκκινήσει.
|
|