www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γουρουνόπουλο γεμιστό


Υλικά

  • 1 γουρουνόπουλο γάλακτος
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. κουκουνάρι
  • Μπαχαρικά διάφορα
  • 1/2 κιλό κάστανα
  • 3 ντομάτες κομμένη σε κομματάκια
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  • Χυμός 4 λεμονιών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι



Ετοιμασία

  1. Ψήνουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά το γουρουνόπουλο (και την κοιλιά τους) και το αφήνουμε να στραγγίσει.
  3. Ζεματάμε το συκώτι του γουρουνόπουλου και το ψιλοκόβουμε.
  4. Σοτάρουμε με λάδι τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο συκώτι και μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κάστανα, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι, διάφορα μπαχαρικά, πολύ λίγο νερό και μόλις η σάλτσα μας πάρει βράση, κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.
  6. Αλατοπιπερώνουμε το γουρουνόπουλο, το ραντίζουμε με λεμόνι, γεμίζουμε την κοιλιά του με την γέμιση που φτιάξαμε και την ράβουμε.
  7. Στρώνουμε ένα ταψί με κληματόβεργες και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (χωρίς νερό)και το γυρίζουμε αρκετές φορές ώστε να ροδοκοκκινήσει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.