Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μοσχάρι με δαμάσκηνα
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
- 200 γρ. βούτυρο
- 700 γρ. δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγο ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 1/2 κιλό ντομάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε με το βούτυρο το κρέας από όλες τις μεριές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, την δάφνη, την κανέλα, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και νερό ζεστό.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει και μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το βγάζουμε σε πιατέλα, βάζουμε τα δαμάσκηνα στην κατσαρόλα, από πάνω τοποθετούμε το κρέας και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του 9αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
Ταιριάζει πολύ με πιλάφι.
|
|