Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό με κάστανα και κυδώνια
Υλικά
- 1 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
- 3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
- 1 κιλό κυδώνια
- 1 κιλό κάστανα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Χαράζουμε ελαφρά τα κάστανα, τα ψήνουμε στον φούρνο και τα καθαρίζουμε.
- Πλένουμε το κρέας, το αφήνουμε να στραγγίσει και το αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε με το βούτυρο το κρέας από όλες τις μεριές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και νερό ζεστό.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει και μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το βγάζουμε σε πιατέλα, βάζουμε τα δαμάσκηνα στην κατσαρόλα, από πάνω τοποθετούμε το κρέας και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του 9αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
Ταιριάζει πολύ με πιλάφι.
|
|