www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αγριοπρόβατο με ξινολάπαθα και γιαούρτι


Υλικά

  • 2 κιλά κρέας από αγριοπρόβατο κομμένο σε μερίδες
  • 3 λίτρα κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι ξύδι από κρασί
  • 1 κιλό ξινολάπαθα χοντροκομμένα
  • 500 γραμ. γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι χοντροκομμένο
  • Λάδι
  • Διάφορα αρωματικά



Προετοιμασία

Το αγριοπρόβατο έχει γεύση νόστιμη, κάτι μεταξύ αρνιού και προβατίνας, αλλά με περισσότερο λίπος έξω από το κρέας. Γι αυτό μόλις το κόψουμε, θα το βάλουμε να μαρινάρει 24 ώρες σε κρασί με ξύδι και αρωματικά (2 φύλλα δάφνης, κοτσάνια σέλινου, 2 καρότα φέτες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, κλαδάκια θυμάρι, κόκκους πιπεριού) αφού αφαιρέσουμε λίγο λίπος.

Ετοιμασία

  1. Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει στην μαρινάδα.
  2. Μετά τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος σε ταψί, ρίχνουμε από πάνω τα ξινολάπαθα και από πάνω το γιαούρτι χτυπημένο με αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε λίγο λάδι (ελάχιστο) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ροδίσει το γιαούρτι.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.