www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καντονέζικη συναγρίδα για 2 άτομα


Υλικά

  • 450 γρ. συναγρίδας κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες (των 30 γρ.)
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλιά ηλιέλαιο
  • 1 καρότο σε κομμένο σε ψιλό ζουλιέν
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σαν σπιρτόξυλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 450 γρ. σπανάκι πλυμένο
  • 5 χιλιοστά τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σόγια σος
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 55 γρ. βούτυρο σε κύβους 5 χιλ.
  • 1 καυτερή πιπερίτσα



Ετοιμασία

  1. Ζεματάμε για 35 με 40 λεπτά το σπανάκι, το σουρώνουμε πιέζοντας ελαφρά ώστε να φύγει το πολύ νερό.
  2. Αλευρώνουμε τις φέτες του ψαριού και τις τινάζουμε.
  3. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε τηγάνι, τοποθετούμε τις φέτες προσεκτικά, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  4. Ανακατεύουμε το καρότο, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το σπανάκι με το λεμόνι, τη σόγια και το τζίντζερ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  5. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.