www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρεμμυδόπιτα


Υλικά

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • Λίγο λάδι
  • Αλεύρι
  • 4-5 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε ροδέλες
  • 300-350 γρ. γραβιέρα αγελάδος τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια να βράσουν με λίγο νεράκι.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το γιαούρτι, το αλεύρι (όσο πάρει), λίγο λαδάκι, αλάτι-πιπέρι.
  3. Λαδώνουμε μία φόρμα και στρώνουμε μέσα την ζύμη μας.
  4. Μόλις βράσουν τα κρεμμύδια, τα στραγγίζουμε καλά, τα στρώνουμε πάνω από την ζύμη, ρίχνουμε το τυρί και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με τα αυγά.
  5. Ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάνω-κάτω.

Τη συνταγή συνιστά: μια Ελληνίδα που διαμένει σε Αραβική χώρα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.