www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρεατόπιτα (σουφρόπιτα) Βόλου


Υλικά

  • Για την γέμιση:
    • 2 κιλά χοιρινό κομμένο σε κομματάκια
    • 1 1/2 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 10 γαρίφαλα
    • Μπαχάρι
    • 2 φλιτζανάκι ρύζι
    • 1 κρασοπότηρο ντομάτα
    • 1/2 κιλό ή περισσότερο φέτα
    • Λάδι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
  • Για το άνοιγμα 2 φύλλων:
    • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι (σπορέλαιο)
    • 1 ποτήρι νερό
    • 1 1/2 κουταλάκι αλάτι
    • 1 baking powder
    • Λίγο λεμόνι
    • Αλεύρι όσο πάρει



Ετοιμασία

  1. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το κρέας.
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την ντομάτα και το βράζουμε μέχρι να πιει το ζουμί του.
  3. Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί έτσι ώστε να εξέχει από τα χείλια του ταψιού.
  4. Ρίχνουμε μέσα την γέμιση, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το ωμό ρύζι.
  5. Με το δεύτερο φύλλο καλύπτουμε την γέμιση γυρίζοντας (σουφρώνοντας) τις άκρες των δύο φύλλων ώστε να σφραγισθεί η γέμιση.
  6. Χαράζουμε το επάνω φύλλο και ψήνουμε την πίτα στους 180° C μέχρι να ροδίσει (περίπου 2 ώρες).

Τη συνταγή συνιστά: ο Νικόλαος Ανδρουλής

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.