Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρεατόπιτα (σουφρόπιτα) Βόλου
Υλικά
- Για την γέμιση:
- 2 κιλά χοιρινό κομμένο σε κομματάκια
- 1 1/2 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 10 γαρίφαλα
- Μπαχάρι
- 2 φλιτζανάκι ρύζι
- 1 κρασοπότηρο ντομάτα
- 1/2 κιλό ή περισσότερο φέτα
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για το άνοιγμα 2 φύλλων:
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι (σπορέλαιο)
- 1 ποτήρι νερό
- 1 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 baking powder
- Λίγο λεμόνι
- Αλεύρι όσο πάρει
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το κρέας.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την ντομάτα και το βράζουμε μέχρι να πιει το ζουμί του.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί έτσι ώστε να εξέχει από τα χείλια του ταψιού.
- Ρίχνουμε μέσα την γέμιση, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το ωμό ρύζι.
- Με το δεύτερο φύλλο καλύπτουμε την γέμιση γυρίζοντας (σουφρώνοντας) τις άκρες των δύο φύλλων ώστε να σφραγισθεί η γέμιση.
- Χαράζουμε το επάνω φύλλο και ψήνουμε την πίτα στους 180° C μέχρι να ροδίσει (περίπου 2 ώρες).
Τη συνταγή συνιστά: ο Νικόλαος Ανδρουλής
|
|