www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σούπα με ξυνόμηλα και κρουτόν


Υλικά

  • 10 ξυνόμηλα
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 1 κιλό νερό
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό άσπρο κρασί
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • Για τα κρουτόν:
    • άσπρο ψωμί κομμένο σε κύβους
    • 60 γρ. βούτυρο



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα ξυνόμηλα και κα κόβουμε σε κύβους.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού και τα μήλα, τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν πολτός ανακατεύοντας μερικές φορές.
  3. Περνάμε το μίγμα από λεπτή σίτα και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα, προσθέτουμε το κρασί και τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα.
  5. Αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη.
  6. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή και ρίχνουμε από πάνω τα τηγανισμένα ψωμάκια.
  7. Για τα κρουτόν: Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα ψωμάκια και τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να ροδίσουν.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.