Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρεμμυδόπιτα
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος)
- 1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό ή καλαμποκάλευρο
- Λίγο τυρί φέτα τριμμένο (προαιρετικά)
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Νερό όσο πάρει
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα κρεμμυδάκια καλά, τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε μία λεκάνη.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι (ή το καλαμποκάλευρο), αλάτι και νερό όσο πάρει (ώστε το μίγμα να μη τρέχει) και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί καλά και ρίχνουμε το μίγμα μας, (πασπαλίζουμε αν θέλουμε με το τυρί)και ψήνουμε την πίτα μας σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.
(ΠΡΟΣΟΧΗ! η πίτα πρέπει να έχει πάχος στο ταψί από 3-5 εκατοστά)
Τη συνταγή συνιστά: μία φίλη μου μένει σε Αραβική χώρα
|
|