www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Περσική πάπια με καρύδια και χυμό ροδιού


Υλικά

  • 1 πάπια 2,5 κιλών κομμένη στα 4 και καθαρισμένη από όλα τα εμφανή λίπη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά τριμμένο
  • 500 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 2 κουταλιές καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό από το λαιμό και τα κοκάλα της πάπιας
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • Φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 λίτρο φρέσκο χυμό ροδιού, που το βράζουμε μέχρι να μείνει 4-5 κουταλιές
  • 5 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 60 γρ. ζάχαρη (ίσως λιγότερη για τους ελληνικούς ουρανίσκους)



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -σαμπάνια Rose "R" de Ruin
    -Rose Cair Brut.

Ετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαρύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τον κουρκουμά και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά επί 8-10' ή ώσπου να ροδίσουν καλά τα κρεμμύδια. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα χωρητικότητας τουλάχιστον 6 λίτρων. Αφήνουμε το τηγάνι με το λάδι του στην άκρη.
  2. Σε άλλο τηγάνι, ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε τα τριμμένα καρύδια, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να ροδίσουν. Τα αδειάζουμε στη μαρμίτα με τα κρεμμύδια.
  3. Προσθέτουμε το νερό (ή το ζωμό), αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, μισοσκεπασμένο επί 20'.
  4. Στο μεταξύ, ξαναβάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά και το ζεσταίνουμε καλά, ώσπου να αχνίσει. Ρίχνουμε τα κομμάτια της πάπιας και τα ροδίζουμε καλά, γυρίζοντάς τα. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι). Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία, έτσι ώστε η πάπια να ροδίσει ομοιόμορφα απ' όλες τις πλευρές.
  5. Μεταφέρουμε την πάπια στο μίγμα των καρυδιών που σιγοβράζει και δυναμώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε επί 11/2 ώρα περίπου ή ώσπου η πάπια να είναι σχεδόν έτοιμη.
  6. Αφαιρούμε, με βαθιά κουτάλα, όσο το δυνατόν περισσότερο από το λίπος που επιπλέει.
  7. Ανακατεύουμε το ρόδι, το λεμόνι και τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο φαγητό. Σιγοβράζουμε για άλλα 30' και δοκιμάζουμε στο αλάτι.
  8. Σερβίρουμε την πάπια σε βαθιά πιατέλα, περιχυμένη με 1/3 του λίτρου περίπου από τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια. Σερβίρουμε την υπόλοιπη σάλτσα χωριστά, σε σαλτσιέρα. Συνοδεύουμε με πιλάφι.
Μια συνταγή αν θέλετε να νιώσετε σαν πραγματικός αριστοκράτης καθώς είναι μία από τις ωραιότερες γεύσεις της παγκόσμιας κουζίνας και ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά της περσικής αριστοκρατίας εδώ και αιώνες.
Αλλο ταιριαστό κρασί είναι το Αμύνταιο ροζέ ξηρό (ΕΑΣ Αμυνταίου) Από ξινόμαυρο. Πολύ εκλεπτυσμένος χαρακτήρας. Ροζέ με πορτοκαλί ανταύγειες και καταιγιστική έκλυση φυσαλίδων
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (14)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.