Αφαιρούμε τα κόκαλα από το κοτόπουλο αλλά όχι την πέτσα και το κόβουμε σε κύβους.
Χτυπάμε τα αυγά, περνάμε από αυτά το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε.
Βάζουμε στο γουόκαρκετό ελαιόλαδο (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο σησαμέλαιο για να μυρίσει το φαγητό "κινέζικο) και μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε τους αλευρωμένους κύβους του κοτόπουλου (το λάδι πρέπει να είναι τόσο ώστε σχεδόν να
καλύπτει το κρέας).
Μόλις το κρέας ετοιμαστεί και πάρει χρώμα από χρυσόξανθο έως καφέ (εγώ είμαι και λίγο της ωμής σχολής, εσείς τηγανίστε το κατά βούληση), το βγάζουμε από το γουόκ.
Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τα λαχανικά κομμένα σε κύβους του 1,5 εκ. περίπου και σε λίγο προσθέτουμε τον ανανά σε κύβους.
Οταν τα λαχανικά είναι μισοψημένα (στην Κινέζικη κουζίνα ψημένο είναι το ακόμα τραγανό λαχανικό και ουχί το λιώμα), προσθέτουμε το μέλι που το έχουμε διαλύσει στο ξύδι και το χυμό του ανανά και αφήνουμε το φαγητό μας πάρει μια δυο βράσεις ώσπου να μελώσει η σάλτσα (αν σας βγει αραιή μπορείτε να τη δέσετε με ελάχιστο κορν φλαουρ διαλυμένο σε νεράκι).
Ετοίμης της σως πετούμε με ατημέλητη επιτήδευση τους κύβους τους κοτόπουλου μέσα, για λίγα λεπτά ώσπου να ζεσταθεί και να δέσει το σύνολο.
Το σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι ατμού και όποιος μπορεί το τρώει με chopsticks.
Θέμα: Θέλω να πω για μία ακόμα φορά..... Από: Natalia 15 / 1 / 2004
και με την ευκαιρία ότι το έφτιαξα για ακόμη μία φορά σήμερα,
ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό γλυκόξινο πιάτο. Μα πάρα πολύ καλό.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Re: Θέλω να πω για μία ακόμα φορά..... Από: Τίνα Σταύρου 16 / 1 / 2004
Ναταλία μου, χαίρομαι που σου άρεσε. Είναι και για μένα πολύ
αγαπημένη, παρόλο που δεν την κάνω πολύ συχνά λόγω του ότι
είναι εξαιρετικά παχυντική.
Θέμα: Re: Θέλω να πω για μία ακόμα φορά..... Από: Natalia 16 / 1 / 2004
Το μαγείρεψα χθες γιατί σήμερα επειδή είναι και Παρασκευή το
πρόγραμμα είναι σαφώς πιο ελαφρύ με πατάτες βραστές λαδολέμονο,
και σπανακόρυζο. Έτσι αισθάνομαι λιγότερες ενοχές για τις
χθεσινές παραπανήσιες θερμίδες :-).
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Χωρίς θέμα Από: Maria_P 25 / 5 / 2004
Πολυ εύκολο πιάτο, πολύ γευστικό, πολύ καλή εισαγωγή στην
κινέζικη κουζίνα. Η δική μου παραλλαγή (λόγω απίστευτης
βαρεμάρας να πάω να ψωνίσω ketchup, πράσινη πιπεριά και cellery
που μου λείπανε) ήθελε λίγη φρεσκοκομμένη μέντα σαν γαρνίρισμα,
που του έδωσε πολύ άρωμα. Δένει πάρα πολύ και με ζυμαρικά
ζυμωμένα με σαφράν και κόκκινη πιπεριά (όχι μην τρομάζετε,
έτοιμα τα πήρα, δεν ήταν σπιτικά...). Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο η
παραλλαγή συμφωνεί με τις αρχές της κινέζικης κουζίνας, πάντως
δεν έμεινε μπουκίτσα στα πιάτα!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Re: Χωρίς θέμα Από: Τίνα Σταύρου 26 / 5 / 2004
Η λέξη που νομιμοποιεί άπαντα τα πειράματα : fusion.
Σάμπως νομίζεις οτι ο Κινέζος, τηγανίζει το κρέας σε ελαιόλαδο,
ή μήπως ανακατεύει ketchup στη σάλτσα? Φευ, όχι!
Βέβαια, κατά τα λοιπά η συνταγή είναι, σχετικά
πάντα, "αυθεντική". Οταν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε παραλλαγή με
ότι μας βρίσκεται (μέντα για παράδειγμα) βάζουμε τη λέξη fusion
μπροστά και είμαστε ωραίοι, όσο και ειλικρινείς. Σε περίπτωση
φανατικής ελληνίτιδας, το λέμε εναλλακτικά και "τάχα μου, τάχα
μου". Εξάλλου Μάρω, την κεντρική ιδέα, την περιέγραψες: Σημασία
έχει να αρέσει.
Θέμα: Yπέροχο φαγητό Από: Λία Π. 8 / 8 / 2004
αυτό το γλυκόξυνο κοτόπουλο.Πρόσθεσα και λίγη σόγια κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Έβάλα όμως το μισό ξύδι της συνταγής.Μπράβο νάστε καλά εσείς όλοι που δίνετε αυτές τις πετυχημένες συνταγές.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Re: Yπέροχο φαγητό Από: Λία Π. 8 / 8 / 2004
Στην αρχή επίσης τηγάνισα το κοτόπουλο χωρίς αλεύρι,σκέτο.Εγινε νοστιμότατο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: το λάδι το βγάζουμε; Από: η άσχετη 14 / 11 / 2004
Προσπάθησα να το φτιάξω. Αυτό που δεν
κατάλαβα είναι αν το λάδι το βγάζουμε
πριν βάλουμε τη σάλτσα ή το ψήνουμε
μαζί.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Re: το λάδι το βγάζουμε Από: Natalia 14 / 11 / 2004
Βασικά το αφήνουμε στο φαγητό μας (`διότι χωρίς λαδάκι, τι
φαγητό θα είναι αυτό??` λέει η μανούλα μου), αλλά όπως και να
το κάνεις δεν νομίζω ότι αυτό κάνει την διαφορά......
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Χωρίς θέμα Από: η άλλη Αγγελική 15 / 11 / 2004
Δεν το φτιάχνω ακριβώς έτσι, αλλά φαντάζομαι ότι και σ΄αυτή τη
συνταγή θα ταιριάζουν τα αμύγδαλα ή τα κάσιους. Δοκιμάστε τα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]