www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πίτα με κιμά (Κιμμαδόπιτα)


Υλικά

  • Για τη γέμιση:
    • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    • 4 μελιτζάνες (φλάσκες)
    • 4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
    • 1 ποτήρι του κρασιού γλυκό τραχανά
    • 1/2 λίτρο γάλα
    • 1/2 λίτρο νερό
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Λίγη κανέλα
    • Για το φύλλο:
      • 1 κιλό αλεύρι
      • 2 ποτήρια περίπου χλιαρό νερό
      • Αλάτι
      • Ελάχιστο ξύδι
      • Λάδι



Ετοιμασία

  1. Γέμιση: Κόβουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ αφού τα πλύνουμε καλά.
  2. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε και αυτές στο μπλέντερ και τις πλένουμε πολύ καλά.
  3. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα (τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να ασπρίσει).
  4. Προσθέτουμε το γάλα και το νερό, τον τραχανά, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  5. Φύλλο: Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
  6. Συμπληρώνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφη και την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.
  7. Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια (ένα για κάθε φύλλο) και τα ανοίγουμε σε φύλλο. (Γίνονται περίπου 16 φύλλα.)
  8. Τοποθετούμε 5 φύλλα στο κάτω μέρος (αφού τα λαδώσουμε καλά) και στη συνέχεια τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας ανάμεσα σε κάθε φύλλο γέμιση μέχρι να μας μείνουν πέντε φύλλα.
  9. Τα τελευταία πέντε τα τοποθετούμε όπως τα πρώτα (χωρίς γέμιση).
  10. Τέλος αφού ρίξουμε το λάδι, ραντίζουμε την πίτα με νερό, την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180 C για μιάμιση με δύο ώρες.

Τη συνταγή συνιστά: ενας ανώνυμος φίλος

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.