Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πίτα με κιμά (Κιμμαδόπιτα)
Υλικά
- Για τη γέμιση:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 4 μελιτζάνες (φλάσκες)
- 4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 1 ποτήρι του κρασιού γλυκό τραχανά
- 1/2 λίτρο γάλα
- 1/2 λίτρο νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγη κανέλα
- Για το φύλλο:
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 ποτήρια περίπου χλιαρό νερό
- Αλάτι
- Ελάχιστο ξύδι
- Λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Γέμιση: Κόβουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ αφού τα πλύνουμε καλά.
- Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε και αυτές στο μπλέντερ και τις πλένουμε πολύ καλά.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα (τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να ασπρίσει).
- Προσθέτουμε το γάλα και το νερό, τον τραχανά, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Φύλλο: Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
- Συμπληρώνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφη και την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.
- Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια (ένα για κάθε φύλλο) και τα ανοίγουμε σε φύλλο. (Γίνονται περίπου 16 φύλλα.)
- Τοποθετούμε 5 φύλλα στο κάτω μέρος (αφού τα λαδώσουμε καλά) και στη συνέχεια τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας ανάμεσα σε κάθε φύλλο γέμιση μέχρι να μας μείνουν πέντε φύλλα.
- Τα τελευταία πέντε τα τοποθετούμε όπως τα πρώτα (χωρίς γέμιση).
- Τέλος αφού ρίξουμε το λάδι, ραντίζουμε την πίτα με νερό, την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180 C για μιάμιση με δύο ώρες.
Τη συνταγή συνιστά: ενας ανώνυμος φίλος
|
|