Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παστιτσάδα με άσπρο κρασί
Υλικά
- 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά
- 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 κιλό μπούτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μερίδες
- 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 1/2 κούπα λάδι
- 1 ποτηράκι άσπρο κρασί αρετσίνωτο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 γαρίφαλα
- 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
- Κόκκινο πιπέρι
- Μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
- Λίγη κανέλα
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε μια-δυο φορές, προσθέτουμε το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε δυο ποτήρια ζεστό νερό και μόλις πάρει το φαγητό μας μερικές βράσεις ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός φυσικά από τα μακαρόνια και το κεφαλοτύρι), συμπληρώνουμε νερό (ζεστό) ώστε να σκεπαστεί το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου.
- Βράζουμε τα μακαρόνια (ολόκληρα) και τα στραγγίζουμε.
- Βγάζουμε το κρέας με λίγη σάλτσα σε μία πιατέλα και στην υπόλοιπη σάλτσα ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια αμέσως πασπαλισμένα με μπόλικο κεφαλοτύρι.
|
|