Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παστιτσάδα με μαύρο κρασί
Υλικά
- 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά
- 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 κιλό μπούτι μοσχαρίσιο κομμένο σε 5 μερίδες
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 ποτηράκι μαύρο κρασί
- 250 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 σκελίδες σκόρδο
- Μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Τρυπάμε το κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο, το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε στο βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα' αφήνουμε να πάρουν χρώμα και τα σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και ανάλογο νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει.
- Βράζουμε τα μακαρόνια (ολόκληρα), τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με μπόλικο κεφαλοτύρι.
- Βγάζουμε το κρέας με λίγη σάλτσα σε μία πιατέλα και στην υπόλοιπη σάλτσα ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια αμέσως.
|
|