Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπιτα με παρμεζάνα της Εύας
Υλικά
- 1/2 κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές μανιτάρια σε ροδέλες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1/2 κούπα παρμεζάνα
- 4 φύλλα χωριάτικα
- Λίγο σουσάμι
- Λίγο βούτυρο
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μπέικον, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το σέλινο και το καρότο.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μέτριου μεγέθους, στρώνουμε τα δύο φύλλα και ρίχνουμε την γέμιση.
- Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε πάνω από την γέμιση.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα, στρώνουμε τα άλλα δύο φύλλα, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
- Ανοίγουμε τρύπες με ένα πιρούνι και ψήνουμε την πίτα μας στους 150° C για 50 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει).
Τη συνταγή συνιστά: η Εύα
|
|