www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κινέζικο τηγανητό ρύζι του Ανδρέα


Υλικά

  • 350 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (2,5Χ1) εκ. ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες άπαχο μπέικον, κομμένες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ρόμβους 1/2 εκ.
  • Μισή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ρόμβους 1/2 εκ.
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα
  • 150 γρ. αρακάς
  • 200 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, βρασμένες για 3 λεπτά
  • 200 γρ. κοτόπουλο βρασμένο σε λωρίδες
  • Ομελέτα:
    • 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
    • 1 κουταλάκι σόγια σος
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    • Λίγο σογιέλαιο
  • Γαρνιτούρα:
    • 6 μεγάλες γαρίδες, με κέλυφος
    • 1 κουταλιά κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ρομπόλα Κεφαλονιάς (λευκό
    -Sauvignon Blanc (λευκό)

Ετοιμασία

  1. Ομελέτα: Ανακατεύουμε τα υλικά, τα μοιράζουμε στα δύο και σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι, φτιάχνουμε 2 λεπτές ομελέτες.
  2. Τις τυλίγουμε ρολό και τις κόβουμε σε μακριές ταινίες 1,5 εκ. και τις φυλάμε στην άκρη.
  3. Ρύζι: Ζεσταίνουμε το λάδι σε κινέζικο wok ή άλλο βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε το τζίντζερ και το μπέικον σε μέτρια φωτιά, για 1'.
  4. Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο και τηγανίζουμε για 1' ακόμη.
  5. Προσθέτουμε πιπεριές, μανιτάρια, αρακά, κοτόπουλο και τα μαγειρεύουμε για 30''. Τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι γαρίδες και ρύζι, που θα τα τηγανίσουμε για 30'' ακόμα.
  6. Γαρνίρισμα: Τηγανίζουμε τις γαρίδες της γαρνιτούρας για 2' από κάθε μεριά.
  7. Σερβίρισμα: Πασπαλίζουμε το τηγανητό ρύζι με το φρέσκο κόλιαντρο.
  8. Απλώνουμε τις ταινίες της ομελέτας στην κορυφή, γαρνίρουμε με τις τηγανητές γαρίδες και σερβίρουμε αμέσως.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (17)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.