www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κινέζικο κοτόπουλο στο γκριλ


Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • Μαρινάτα:
      1/4 κούπας σάλτσα σόγιας
    • 1/4 κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
    • 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
    • 1 κουταλιά λάδι
    • 1 κουταλιά μέλι
    • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
    • 1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
    • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
    • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
    • 1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
    • Λίγο πιπέρι



Προετοιμασία

  1. Σε χαμηλό δοχείο ανακατεύουμε τη σόγια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το λάδι, το μέλι, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τα γαρίφαλα και το πιπέρι.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε καλά με το μίγμα.
  3. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, γυρίζοντας το κοτόπουλο κατά διαστήματα

Ετοιμασία

  1. Βγάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα τοποθετούμε πάνω σε καυτή σχάρα (στο γκριλ ή στα κάρβουνα) σε απόσταση 15 εκ. από τη φωτιά.
  2. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντας το κατά διαστήματα και αλείφοντάς τα με τη μαρινάτα.
  3. Ψήνουμε 10 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.