www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γλυκά μπριζολάκια από τη Νότια Λουϊζιάνα


Υλικά

  • 8 χοιρινά μπριζολάκια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Creole seasoning (βλ. σχετικό άρθρο)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 ξυνόμηλο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές σούπας σιρόπι σφενδάμου (ελληνιστί maple syrup) ή μέλι
  • 1 κούπα αναψυκτικό τύπου κόλα, ή εναλλακτικά
  • 1 κούπα φρουτοποτό της αρεσκείας σας (εμένα μ` αρέσει η φράουλα και ο ανανάς)



Ετοιμασία

  1. Προετοιμάζουμε τα ωραία τρυφερούλια μπριζολάκια και τα χαϊδεύουμε απαλά πλην αποφασιστικά και από τις δύο πλευρές με την σκελίδα του σκόρδου που έχουμε κόψει στη μέση σε οβελιαία τομή (παναπεί καθέτως).
  2. Μόλις τα μπριζολάκια αρωματιστούν επαρκώς με τη ζαλιστική του σκόρδου μυρωδιά τα αποτελειώνουμε πασπαλίζοντας και από τις δύο πλευρές με άφθονο creole seasoning. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και ροδοκοκκινίζουμε ελαφρώς τα ωραία μας μπριζολάκια κι από τις δυο μεριές.
  3. Μόλις πάρουν χρώμα και χωρίς να έχουν ψηθεί, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με ένα μεγάλο (με το συμπάθιο) κομμάτι αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε το βουτυράκι στο τηγάνι, προσθέτουμε το σιρόπι ή το μέλι και ροδίζουμε τις φέτες του kρεμμυδιού προσέχοντας να μην ανοίξουν σε ροδέλες Μόλις οι φέτες του κρεμμυδιού είναι έτοιμες τις πασπαλίζουμε κι αυτές με Creole seasoning και με περισσή τρυφερότητα και φροντίδα τις εναποθέτουμε επί των μπριζολακίων ώστε να τα σκεπάσουν.
  4. Αδειάζουμε το μισό αναψυκτικό ή χυμό μέσα στο τηγάνι και διαλύουμε έτσι το γλασσαρισμένο βούτυρο με το σιρόπι από τα τοιχώματα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τα μηλαράκια που τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
  5. Αδειάζουμε τα μήλα με το ζουμάκι τους πάνω στα μπριζολάκια. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αναψυκτικό. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο (en papillotte που θα έλεγε και ο Andy) και βάζουμε το ταψί στο φούρνο όπου το αφήνουμε να δουλέψει για πάρτη μας επί 40λεπτά..
  6. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο μαζεύουμε τα ζουμάκι και μ' ένα κουτάλι περιχύνουμε τα μπριζολάκια. Ξανακλείνουμε το πακέτο και τα αφήνουμε να σταθούν επί ημίωρον πριν σερβίρουμε.
"Με πλάνεψε ένας μόρτης
 Αχ ένας μάγκας πρώτης
 Μου πήρε ότι είχα και μ' αφήνει
 Μου πήρε την καρδιά μου 
 Τα νιάτα τα λεφτά μου
 Κι απ τον καημό φουμάρω κοκαΐνη"
Τώρα θα αναρωτηθείτε τι το θες το χασικλίδικο στην εισαγωγή? Αλφον) Για να θίξω την ιστορική ομοιότητα των ρεμπέτικων με την blues. Κάντε τώρα εσείς την παραβολή με την κουζίνα... Και προχωρήστε (τη συνοδεία bourbon) μέχρι να φτάσετε στο "όλοι είμαστε αδέλφια". Φτάσατε.
Βήτον) Γιατί κάνω την παραβολή της κοκαΐνης με την κόκα κόλα. Και αυτή όπως και τα ναρκωτικά κάνουν κακό. Αλλά σ' αυτή τη συνταγή είναι αναντικατάστατη η άτιμη. Κι εθιστική σαν αμαρτία.
Γάμμον) Γιατί έχω τραβήξει τέτοια πρέσα τις τελευταίες μέρες (από δουλειά εννοώ) που δεν μπορώ παρά να το ρίξω στην πρέζα για να μην τρελαθώ. Και "ήδη θα το καταλάβατε οι πρέζες τι σημαίνουν", που λέει κι ο Αλεξανδρινός. Δι εμέ, μαγείρεμα, γράψιμο και HUNGRY (ενίοτε και ξερό ψωμί).
Σας φιλώ και σας χαιρετώ με γαλλικό χαιρετισμό σε αμερικάνικο τόνο.

A tout a l' heure ρεμπέτες.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.