Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πίτσες με λιαστές ντομάτες και λαχανικά της Κάλλης
Υλικά
- 6 λιαστές ντομάτες
- 5 ελιές Χαλκιδικής
- Μισό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη (ή μία σκελίδα ψιλοκομμένη)
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή μισό ξερό
- 4 μανιτάρια άσπρα
- Λίγο τυρί φέτα θρυμματισμένο
- Ρίγανη
- Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι μαγιά σε σκόνη
- 1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη
και το αλάτι.
- Ρίχνουμε το μείγμα σιγά-σιγά στο αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με κουτάλι μέχρι να γίνει μία ελαστική μαλακή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να
διπλασιαστεί. (Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική ώστε να ξεκολλάει εύκολα από τη λεκανίτσα της, για να μπορεί να στρωθεί με ένα κουτάλι εύκολα στο ταψάκι.)
- Προετοιμασία για τις ντομάτες: μουλιάζουμε τις ντομάτες για 30 λεπτά σε καυτό νερό, τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε ξανά, τις ψιλοκόβουμε και τις ανακατεύουμε με το σκόρδο, την ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε με τις ντομάτες και προσθέτουμε τη φέτα
- Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ρηχό ταψάκι.
- Ρίχνουμε από πάνω τα υλικά μας, πιέζουμε λίγο να βουλιάξουν (ουσιαστικά να χαρίσουν τη νοστιμιά τους στη ζύμη] και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι
να έχει ψηθεί και από κάτω η ζύμη
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|