www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χοιρινό με ρετσίνα της Καλλιόπης


Υλικά

  • 1/2 κιλό χοιρινό (ίσως και κάτι παραπάνω)
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Βούτυρο ή λάδι για σοτάρισμα
  • 1/2 μπουκάλι ρετσίνα
  • Ρίγανη
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • νερό, αν χρειαστεί



Ετοιμασία

  1. Σοτάρουμε το κρέας στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και μετά σβήνουμε με τη ρετσίνα. Προσθέτουμε αρκετή ρίγανη, πιπέρι και αλάτι και κλείνουμε τη χύτρα για κανένα τέταρτο.
  3. Ανοίγουμε και δοκιμάζουμε το κρέας, ρίχνουμε το λεμόνι, νερό αν χρειάζεται (το φαγητό θέλει αρκετό ζουμάκι)και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
  4. Κλείνουμε πάλι την χύτρα για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί εντελώς το κρέας.
Συνοδεύεται πολύ ωραία με ρυζάκι και καλαμπόκι ανακατεμένα και αρωματισμένα με λίγο φρέσκο βούτυρο.


Τη συνταγή συνιστά: η Καλλιόπη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.