Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό με ρετσίνα της Καλλιόπης
Υλικά
- 1/2 κιλό χοιρινό (ίσως και κάτι παραπάνω)
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Βούτυρο ή λάδι για σοτάρισμα
- 1/2 μπουκάλι ρετσίνα
- Ρίγανη
- 1/2 λεμόνι (τον χυμό)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- νερό, αν χρειαστεί
|
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε το κρέας στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και μετά σβήνουμε με τη ρετσίνα.
Προσθέτουμε αρκετή ρίγανη, πιπέρι και αλάτι και κλείνουμε τη χύτρα για
κανένα τέταρτο.
- Ανοίγουμε και δοκιμάζουμε το κρέας, ρίχνουμε το λεμόνι, νερό αν χρειάζεται (το φαγητό θέλει αρκετό ζουμάκι)και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
- Κλείνουμε πάλι την χύτρα για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί εντελώς το κρέας.
Συνοδεύεται πολύ ωραία με ρυζάκι και καλαμπόκι ανακατεμένα και αρωματισμένα με λίγο φρέσκο βούτυρο.
Τη συνταγή συνιστά: η Καλλιόπη
|
|